Publicat a Ciudad el dissabte 12-05-2012

Per primera vegada en la història de l’esport alcoià, un club de la ciutat ha estat capaç d’arribar a una final europea: l’Enrile PAS Alcoi disputarà, este cap de setmana i a terres italianes, la fase final de la Copa CERS, la segona competició europea per importància d’hoquei patins. La històrica entitat alcoiana, després d’haver-se guanyat, no sense patiment, el gran mèrit de consolidar-se en la màxima categoria, la OK Lliga ─ja en són quatre temporades consecutives─, aconseguix amb aquesta nova fita, arredonir una trajectòria que el reafirma com el gran club que sempre ha sigut.

 

 

Des del seu naixement, al 1951, i la seua fusió posterior del 1957, el Patí Alcodiam Salesià ha estat un club de referència en la nostra ciutat. Al caliu del camp escolar dels Salesians de Mossèn Josep, centenars d’alcoians han vestit la seua camiseta blaugrana, i milers més, li han donat suport, setmana rere setmana, durant els seus més de 60 anys. El proper dia 12 de maig, junt al Braga portugués, el Vilanova català i l’amfitrió italià, el nom d’Alcoi i dels alcoians ressonarà a Bossano, capital per un dia de l’hoquei patins europeu.

I és que un servidor sempre ha defensat que l’esport d’elit, que tan bé representa l’Enrile PAS Alcoi, esdevé, en ocasions com aquesta, no només un motiu lògic d’orgull per a la majoria de la ciutadania alcoiana, sinó que, a més, també una oportunitat única per a donar a conèixer la nostra ciutat, els nostres valors i tot allò que tenim de qualitat per oferir al món. Hem de pensar, o millor encara, creure fermament que si l’equip de la ciutat competix en la màxima categoria esportiva, per què no han de ser també excel·lents els seus comerços i les seues empreses, els seus treballadors i les seues treballadores, el seu entorn i la seua cultura… Viatjar amb el nom d’Alcoi per tot el continent, pot ser una bona manera de convidar els europeus que vinguen a conèixer el nostre poble; una ciutat que volem cada vegada més interconnectada i oberta al món.

L’Alcodiam ens ha donat una lliçó a tots, que hauríem de saber aprofitar: una situació complicada i unes condicions difícils han de servir de motivació per tal de superar-se, de créixer, d’anar més enllà. Ells, amb esta classificació per a la final a quatre, ja han demostrat que, amb fe i amb esforç, tot és possible. A més, el gran repte que tenen a l’abast, és que la copa CERS es convertisca en el millor estímul no sols perquè l’equip supere les adversitats i assegure la seua presència l’any que ve, una volta més, a la OK Lliga; sinó també perquè l’entitat continue creixent com mereix, amb il·lusió, amb sacrifici i amb confiança en el futur.

L’Ajuntament d’Alcoi i el Centre d’Esports, malgrat les dificultats econòmiques que tots coneixem, seguirà fent costat, segurament no com voldria però sí en la mesura de totes les seues possibilitats, amb determinació i sense dubtar, l’Enrile PAS Alcoi. I animem tota la societat alcoiana, des del món empresarial al fester, del cultural a l’esportiu, a donar suport al nostre equip d’hoquei patins: un veritable luxe per a Alcoi, pel qual paga la pena lluitar, i amb qui, segur, seguirem somniant.

Vull acabar, i com a vicealcalde i regidor d’Esports, agrair i donar l’enhorabona per tot, en nom del govern d’Alcoi, tant a Andrés Hernández i la seua Junta Directiva, com als jugadors i a tot el cos tècnic que ho han fet possible; sense oblidar-me dels patrocinadors i els espònsors que han col·laborat ara i durant tant temps.

Passe el que passe a Itàlia, l’Enrile Pas Alcoi ja ha guanyat: heu fet història i us heu guanyat el respecte i l’admiració de la majoria de les alcoianes i dels alcoians. Disfruteu del moment. N’estem molt orgullosos. Moltes gràcies, Alcodiam!

Rafel Carbonell

Vicealcalde i Regidor d’Esports