El PP hauria de deixar de perdre el temps demanant informes inútils i treballar més per Alcoi

Arran d’una petició per part del Partido Popular, la Secretaria General de l’Ajuntament ha hagut d’emetre un informe en el qual deixa clar que la falta del Reglament Orgànic Municipal (ROM), no deslegitima, en cap cas, la figura del Vicealcalde, però sí recomana finalitzar la seua redacció per deixar definitivament assentades aquest tipus de qüestions.

Tal com explica el 3r Tinent d’Alcalde, Coordinador de Governança i Règim Intern, David Abad, no sols la figura del Vicealcalde de manera no és il·legal, sinó que, a més, no canvia per a res l’actual estructura organitzativa municipal: “Des que es va conformar el Govern de progrés de la ciutat, va quedar clar que el Vicealcalde era un càrrec únicament nominatiu i simbòlic per al primer Tinent d’Alcalde, ja que no comporta un major sou, ni cap tractament especial. L’oposició durant tots aquests mesos ha intentat desqualificar aquesta figura apuntant a certa il·legalitat, però l’informe indica que en cap cas és il·legal perquè no comporta adquirir més funcions ni status que el primer Tinent d’Alcalde”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

Abad, igualment, ha destacat que aquesta figura podria quedar contemplada dins el Reglament Orgànic Municipal que ja s’està elaborant a l’Ajuntament, i que des de 2010 havia d’haver estat aprovat: “Al ROM es pot incloure la possibilitat de que el primer Tinent d’Alcalde puga tindre el càrrec de Vicealcalde, ja que a efectes pràctics és el mateix. És a aquest Reglament on han de definir-se les funcions i atribucions de cada càrrec municipal, i el PP en el seu dia no ho va fer perquè simplement no va elaborar el ROM, quan estava obligat per llei a redactar-lo des de l’any 2010”.

Finalment, en opinió del regidor, “hem de lamentar que l’oposició dedique el seu temps i el dels treballadors municipals, a aquesta mena d’assumptes, en lloc de demostrar als ciutadans una actitud constructiva i responsable. I més, en un moment com l’actual, en el qual tots els esforços d’aquest govern estan dirigits a donar solucions a la crisi, i a reconstruir el desastre generat per la gestió del PP”.

 

David Abad, 3r Tinent d’Alcalde

Coordinador de Governança i Règim Intern