Article d’opinió de Rossana Valls

Durant el mes d’abril, m’he fixat en unes notícies i en uns personatges que m’han fet pensar quins són els valors que actualment es trasmeten a la ciutadania.

1.- En la tele apareix el Rei demanant disculpes, perquè a causa d’un accident ens hem assabentat que, en una de les èpoques econòmicament més difícils que travessa la societat espanyola, el cap de l’estat estava caçant elefants a Bostwana. Està clar que si no s’haguera accidentat no hauria demanat disculpes, per tant el penediment no és pel que ha fet sinó perquè s’ha sabut. Quina barra!.

 

 

 

 

2.- En la presentació de la revista de festes, el president de l’Associació de Sant Jordi diu que estem en el bon camí cap a la plena integració de les dones en la Festa. En els mateixos dies, la filà Verds mitjançant el vot secret prohibeix l’entrada a la filà de cinc xiquetes filles de festers, mentre hi accepta l’entrada de tres xiquets. Això és el bon camí?

3.- En una roda de premsa posterior a un dels consells de ministres, el titular d’economia anuncia, tot utilitzant tots els eufemismes al seu abast, que pujaran l’IVA l’any que ve. Després, el ministre d’hisenda diu que no es tracta d’una pujada d’impostos sinó d’una ponderació d’impostos. A qui volen enganyar?

4.- El president valencià Alberto Fabra retalla els serveis públics i argumenta que no hi ha diners per a mantenir-los. En canvi, paga milions d’euros a Ecclestone pel cànon de la Fòrmula1. Olé i Olé!.

Aquestos exemples són una bona mostra de com els nostres dirigents, governants, o guardians de les tradicions més genuïnes fan bona aquella cita que diu: “Vicis privats, públiques virtuts”. O aquella més d’anar per casa: “Digues una cosa i fes la contrària”. Són aquestos exemples el model de valors que hem de transmetre als nostres fills i a les nostres filles? A l’alumnat de les escoles?

Per sort, davant de tant desficaci també darrerament han estat notícia persones com Pep Guardiola i el seu respecte al futbol, als rivals i a “La Masia”. Persones com Joan Manuel Serrat i les lliçons de vida que ens dóna en les lletres de les seues cançons i en cada una de les entrevistes que li han fet.

I per damunt de tot han estat totes i cada una de les persones que cada 1 de maig. I en van 22!, s’acosten a la placeta del Fossar per homenatjar el poeta Joan Valls, i amb ell la llibertat, la cultura, la democràcia, la nostra llengua i el nostre País. Sense mentides i sense obligacions. Lliurement, perquè volen, perquè Sí.

Aquests i no els altres representen els valors que ens fan ser PERSONES.

Rossana Valls

Membre de l’Executiva Local

BLOC- Compromís Alcoi