Comunicat del Bloc Jove als mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació s’han fet ressò de la intenció del Govern de Madrid, en paraules del Secretari General d’Infraestructures Rafael Catalá, de deixar Alcoi sense servei ferroviari i eliminar la línia Alcoi-Xàtiva.

Des del BLOC JOVE Alcoi, no sols ho creiem inacceptable, sinó que veiem necessari denunciar les mentides vessades respecte el tren Alcoi-Xàtiva, pels dirigents dels dos partits estatals, tant des del Govern de Madrid com des de la Generalitat Valenciana, i que comporten l’abandonament i el desinterès per aquestes comarques.

Aitor Pla, secretari Local i Comarcal del BLOC JOVEafirma que “Una vegada més tant el Govern central com el Consell ens menteixen: a pesar de totes les seues declaracions, ni aposten ni ho han fet mai, per aquest servei a la nostra ciutat i a la nostra comarca. Milers de joves tornaran a vore’s afectats per polítiques que s’obliden sistemàticament d’ells. No sols perquè el tren és un mitjà barat per acostar València als estudiants universitaris, sinó perquè hipotecarà el futur empresarial i econòmic d’aquestes comarques. Els joves d’aquesta terra necessitem saber que podem aspirar a un futur laboral sense haver de buscar-lo fora”.

Per últim, Aitor Pladestaca que “El tren és, a més, un mitjà de transport públic i sostenible que, com veiem a la resta d’Europa, és viable econòmicament si se’l dota de les millores que necessita”.

Recorda Pla que aquesta ha sigut una reivindicació del BLOC-Compromís d’Alcoi, així com el de tots els col·lectius de la comarca, des de fa més de vint anys. Enric Morera, Síndic del Grup Compromís, ha instat en nombroses ocasions al Govern de la Generalitat al manteniment del tren Alcoi – Xàtiva i a la seua modernització.

Per últim, el BLOC JOVE Alcoi exigeix al Govern central la retirada definitiva d’aquest projecte de supressió de la línia Alcoi-Xàtiva.

Aitor Pla

Secretari Local i Comarcal del BLOC JOVE