Rafel Carbonell ocuparà una de les places més importants de l’organització valencianista

Alcoi i les nostres comarques han guanyat un considerable pes específic al sí del BLOC amb la presència als màxims òrgans de decisió del Vicealcalde d’Alcoi Rafa Carbonell, com a Coordinador de l’Àrea de Serveis Polítics, el Regidor d’Hisenda d’Alcoi David Abad, Secretari de Relació amb la Militància i l’Alcalde de Muro, Rafa Climent, que en formarà part com a membre nat al ser Portaveu en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Tots tres formen part de la nova Executiva Nacional nascuda en aquest Congrés.

Més de 30 delegats de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i les Foies, dels quals 14 eren d’Alcoi i la resta d’Agres, Banyeres, Beniarrés, Biar, Castalla, Cocentaina, Millena, Muro i Xixona, van representar la militància d’aquestes comarques al VIé Congrés Nacional del BLOC celebrat durant el passat cap de setmana a les sales de la Universitat Politècnica, al Campus de la ciutat de València.

(Adjuntem imatges del Congrés)

 

 

 

El Bloc Nacionalista Valencià definia en aquest Congrés el seu futur polític. Dues ponències establien el marc d’aquesta definició: una Ponència Política, coordinada per Rafel Carbonell, Secretari de Política Municipal, i una d’Innovació Organitzativa, en la que participava David Abad a l’equip redactor.

En la Política, els ponents van posar l’accent en la definició de l’acció política futura, enfocada fonamentalment a millorar la condició de vida del poble valencià a les seues vessants econòmiques, culturals, socio-polítiques, ambientals o materials. El camí marcat per la seua consecució vendria marcada, doncs, per uns posicionaments radicalment democràtics, per l’assumpció de l’economia del bé comú i el biocentrisme; el BLOC es vol definir, no com un partit antisistema, sinó com un moviment ciutadà amb el desig de canviar un sistema deficient per un altre millor, més enfocat a les persones des d’una òptica valencianista i progressista.

Per aquesta raó, el BLOC busca, a la seua Ponència d’Innovació Organitzativa, assentar les bases que el preparen pels canvis necessaris que permetran aconseguir aquestes fites polítiques i enfortir la seua arquitectura. El BLOC està, doncs, preparat per liderar el País Valencià i per assumir el Govern de la Generalitat en un futur proper.

Aprovades les ponències per una majoria de més del 85%, es va celebrar l’elecció del Consell Nacional per triar 30 representants entre més de 100 candidats i la reelecció de l’Executiva Nacional encapçalada per Enric Morera com a Secretari General. Rafa Carbonell serà un dels cinc coordinadors d’àrea, un dels llocs de més rellevància dins el BLOC, ja que al seu càrrec té els vora 400 regidors, 25 alcaldes, 2 diputats provincials, un diputat a Madrid…

Durant la vesprada de diumenge, abans de l’homenatge als militants històrics del BLOC, als homes i les dones que han lluitat durant gran part de la seua vida pel futur d’aquest País, es van aprovar diverses resolucions sobre l’actualitat política, entre les que cal destacar una proposta de baixada de l’IVA cultural; una altra en suport de l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià; o una tercera en la que es recordava el Dret Internacional en relació a l’aplicació pacífica del Dret d’Autodeterminació dels Pobles.

Amb la salutació a les organitzacions, les associacions i els partits convidats i la presentació de la nova Executiva i el nou Consell Nacional, va acabar l’acte de cloenda del Congrés amb la interpretació de La Moixeranga, l’himne nacional valencià.

(Adjuntem imatges del Congrés)