David Abad: “El govern municipal hauria de ser més diligent a l’hora de buscar una solució al problema dels Jutjats i hauria d’exigir a la Conselleria de Justícia les inversions necessàries perquè el partit judicial d’Alcoi tinga les infraestructures que calga. ”

Ja fa temps que les instal·lacions del Palau de Justícia d’Alcoi necessiten una remodelació. D’una banda s’ha dit que els seus responsables han començat a gestionar el trasllat de la Fiscalia a Alacant, i d’altra que l’alcalde confia que hi haja un acord ràpid per a posar en marxa el nou Palau de Justícia —bé amb un acord amb la Conselleria de Justícia, bé cedint temporalment espais municipals. “En qualsevol cas l’alcalde hauria d’haver dut aquest tema amb més diligència perquè el problema ja ve de lluny i és conegut pel govern municipal.” 

Declaració en àudio 

El regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi expressa que la millor ubicació per als Jutjats continua sent la Zona Nord, per raons d’accessibilitat i mobilitat. David Abad recorda que el seu grup ja va manifestar les seues reserves al trasllat dels Jutjats a l’edifici de la Verge Maria, tant des del govern com des de l’oposició. A més, considera que la responsabilitat de les instal·lacions i infraestructures necessàries per a l’Administració de Justícia és la Conselleria de Justícia, que hauria d’invertir en la rehabilitació de l’edifici actual i l’ampliació amb un edifici nou annex.

Per al Bloc-Compromís la millor solució al problema dels Jutjats era ampliar l’edifici de la Zona Nord. Aquesta era una tasca que hauria d’haver dut a terme l’ex-conseller de Justícia Miguel Peralta, i no haver embarcat l’Ajuntament d’Alcoi en un projecte que representava una despesa que no li pertocava assumir a l’Ajuntament d’Alcoi. David Abad recorda que el seu partit va ser l’únic que es va oposar en 2005 a la inversió que s’havia de fer inicialment per al trasllat, per raons tècniques—cap informe no ho avalava—, econòmiques i patrimonials.

Malgrat tot, en aquests moments Alcoi no pot perdre la Fiscalia perquè la nostra ciutat a poc a poc ha anat desmantellant-se de serveis a la ciutadania, i per tant pes específic a les nostres comarques i al conjunt del País Valencià en general.

 

David Abad

 Regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.