Paco Blay: “Estem d’acord en l’anunci de l’ús de l’edifici de la Mare de Déu, i pels mateixos arguments que el govern ha explicat, perquè és el mateix projecte que vam enllestir en el seu moment des del BLOC-Compromís”.

El regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat que l’anunci que ha fet el govern municipal de destinar l’edifici de la Mare de Déu a Museu del Nadal alcoià va ser objecte d’entrebanc en el seu moment per part de les regidories de Patrimoni i de Turisme, en oposar-se a incloure una partida de 30.000 euros en el pressupost de 2012. La partida estava destinada precisament a donar una seu fixa i estable als dos BICs immaterials (el Tirisiti i la Cavalcada), tot afegint la llarga i magnífica tradició betlemista alcoiana.

Declaració en àudio-mp3

El regidor informa que en les reunions preparatòries del pressupost de 2012, des de la Regidoria de Patrimoni Històric tenien previst un projecte que incloguera les tres activitats bàsiques que caracteritzen el Nadal alcoià (la trilogia de la Cavalcada, el Betlem de Tirisiti i la tradició betlemista tan arrelada a Alcoi), per al qual estava prevista una despesa inicial de 30.000 euros per tal que poguera quedat enllestit en novembre de 2012, aprofitant l’inici de les representacions del Tirisiti per als escolars i ampliant l’oferta cultural per als alcoians.

Segons Blay, “era una bona manera de fer atractiu el viatge a Alcoi, ja que a més del Tirisiti, els escolars –i en el futur els visitants de tot tipus– podien gaudir a la mateixa zona urbana del Museu Arqueològic, del Museu de la Festa i, lògicament, d’un Museu o Centre d’Interpretació que sintonitzava i contextualitzava les representacions del Tirisiti. Però, en aquestes reunions preparatòries van ser les regidories esmentades, gestionades pel PSOE, les que es van oposar a incloure aquesta partida en els pressupost”.

Acaba la seu nota el regidor Blay tot ratificant el compromís del seu grup en el projecte, malgrat els entrebancs que fins ara havien posat i que sembla que han desaparegut.

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.