Paco Blay: “És obligació de les administracions públiques lluitar contra els efectes negatius del canvi climàtic. I per això les administracions locals han d’arbitrar mesures per a promocionar la utilització de vehicles poc contaminants”

El regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que els municipis tenen la possibilitat de lluitar contra l’efecte hivernacle, un dels responsables del canvi climàtic, tot potenciant la utilització de vehicles elèctrics i híbrids, molt menys contaminants que els que fan servir combustibles fòssils.

Declaració en àudio.

El regidor proposa que l’Ajuntament d’Alcoi facilite la instal·lació a la ciutat d’endolls per a carregar les bateries dels vehicles elèctrics (cotxes i motos en principi). La iniciativa podria començar amb la instal·lació d’un endoll per barri, en punts estratègics i fàcilment accessibles. Es podria utilitzar un comptador que funcionara amb monedes o amb fitxes, o el que es considerara més senzill i pràctic.

Paco Blay afig que una bona fórmula per a fomentar la utilització d’aquests tipus de vehicles seria introduir en les pròximes ordenances fiscals una bonificació en l’impost de vehicles de tracció mecànica a tots els propietaris que en feren ús. És per això que des del Bloc-Compromís proposarà al govern municipal en el pròxim Ple que s’estudie aquesta mesura.

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.