Paco Blay: “Es tracta d’acurtar el camí per als vianants, perquè no hagen de recórrer tot l’itinerari i puguen agafar el camí del pont des del mateix punt d’intersecció del viaducte de Canalejas”

El regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la conveniència de què en el pla de millores del barri del Viaducte anunciat pel govern municipal s’incloga una connexió directa per a vianants entre el Passeig i el traçat del nou pont que unirà els dos barris del Viaducte i la Zona Nord, en el punt que ve des del Pont de Canalejas.

Declaració en àudio

La proposta del regidor pretén que els vianants que vagen d’un barri a l’altre puguen disposar d’un itinerari més curt al accedir al pont nou no des del Recinte Firal, que és on arranca, sinó des d’un punt en línia recta del camí natural que ve del Centre pel Viaducte de Canalejas. “I viceversa. Que els vianants que vinguen del barri de la Zona Nord cap al Centre no hagen d’arribar fins el recinte Firal sinó que puguen “tallar” camí pujant per la passarel·la que proposem en línia recta –o quasi, si arranca de més enrera”.

Paco Blay considera que tant el punt de connexió de la passarel·la amb el tauler del pont nou així com la forma o solució tècnica (escala o rampa sense escalons) hauria de ser una decisió tècnica en funció dels objectius que es busquen: estalviar temps i distància als vianants i facilitar una mena d’ampliació de la popular “volta als ponts”. “Solucions tècniques hi ha de molts tipus: d’obra, d’estructura metàl·lica, rampa, escalons… dependrà de la disponibilitat econòmica i també, sobretot, de la voluntat política. Però no s’hauria d’ajornar massa: des del BLOC-Compromís pensem que aquesta passarel·la hauria de poder ser utilitzada pels vianants des del primer dia que estiga en servei el pont de connexió entre els barris de la Zona Nord i el Viaducte, que serà previsiblement, abans de l’estiu”.

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.