David Abad: “Necessitem una explicació clara, creïble i transparent del procés i exigim a l’alcalde que actue ja, i en conseqüència”.

El regidor del BLOC-Compromís, David Abad, a la vista de l’adjudicació del contracte del PGOU d’Alcoi a una UTE formada per diverses empreses, i després de revisar l’expedient exigeix explicacions urgents i contundents per part del regidor d’Urbanisme.
Abad manifesta que segons la nota de premsa oficial de l’Ajuntament d’Alcoi, del 18 de gener, el concurs l’ha guanyat la UTE formada per Proyectos y Actuaciones Urbanísticas (PAU), Gómez-Acebo & Pombo Abogados i EVREN. I aquesta, junt a altres detalls, és la informació que apareix en tots els mitjans de comunicació, en paraules del regidor d’Urbanisme, Natxo Gómez.Aquesta informació o bé és falsa o bé amaga alguna cosa, ja que una vegada revisat l’expedient corresponent, l’empresa Evren no apareix enlloc com a membre de la U.T.E.

El regidor nacionalista considera que el PGOU és un projecte de gran magnitud per a la ciutat i la seua adjudicació és massa important perquè s’estiguen generant tants dubtes i perquè s’estiga amagant presumptament informació o donant informacions contradictòries des del propi govern municipal. És per això que Abad vol que s’aclarisquen aquests errors i aquestes veritats a mitges.
Abad recorda que,  segons l’Alcalde, en les seues declaracions de fa uns mesos deia literalment: “La ciutadania ens exigeix claredat, transparència, sinceritat i que no se’ls enganye. Eixe és el compromís que vaig prometre com a Alcalde i és una promesa a la qual no vaig a renunciar mai, coste el que coste. Tinga el preu que tinga”. I en aquest sentit Abad demana que l’Alcalde actue ja, i que siga conseqüent amb les seues paraules.
Des del BLOC-Compromís, a banda de tot el que ja vam qüestionar dies anteriors, s’exigeixen explicacions clares i immediates sobre les declaracions oficials de Natxo Gómez mencionant una empresa com a adjudicatària que no consta en cap document ni presenta cap mèrit; per contra, semblarà que el procés està sota dubtes o s’ha fet alguna cosa fosca.
La formació nacionalista recorda les paraules de l’Alcalde: “Nosaltres representem una forma de governar diferent. Des de la sinceritat. Vàrem dir que totes les decisions les explicaríem. Si hi ha alguna decisió que no es pot explicar, és perquè estava fent-se alguna cosa dolenta. Ara és moment de donar exemple i portar a terme aquesta promesa“.
En conseqüència, el BLOC-Compromís exigeix que si aquestes explicacions no són raonables i satisfactòries,  que retire les competències als regidors responsables de tot aquest procés; Natxo Gómez com a màxim responsable d’Urbanisme i a Lorena Zamorano com a responsable legal del procés de contractació.

Per consultar la nota de premsa del Govern que es menciona a l’article punxeu ací.
(També la trobareu a la secció “Arxiu audiovisual/Documents” d’aquest web)

David Abad, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.
Declaració en àudio-mp3 punxeu ací.