David Abad: “Tota la nostra actuació ha anat dirigida a aclarir els dubtes que han sorgit en el procés d’adjudicació del PGOU. És la nostra responsabilitat vigilar que assumptes tan importants com la redacció del PGOU es facen correctament. ”

 El regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, manifesta la seua sorpresa per la renúncia de la UTE adjudicatària de la redacció del PGOU. “No s’entén la decisió de la UTE de renunciar al contracte amb l’Ajuntament d’Alcoi tot al·legant que és imprescindible un escenari de tranquil·litat, assossec i consens per dur endavant l’encàrrec assenyalat. Els processos de redacció del PGOU, en qualsevol ciutat, són complexos i no estan envoltats precisament de tranquil·litat, ja que hi participen molts agents socials, i per tant es plantegen molts models de ciutat diferents”.

“L’objectiu del Bloc-Compromís era assegurar-se que s’havia dut de manera equànime i transparent, a la vista de les declaracions i de les informacions contradictòries del regidor d’Urbanisme, i per això hem revisat diverses vegades l’expedient, i continuarem fent-ho” —continua afirmant el regidor.

Per altra banda, insisteix Abad: “En la Comissió de Governança no se’ns van respondre clarament les preguntes que vam formular, i per això vam insistir-hi en el Ple. En l’expedient no figurava de manera detallada la valoració dels mèrits que presenten les empreses, i és lògic que ho sol·licitem. No entenem tantes prevencions si aquesta informació en realitat hauria de ser pública.”

Acaba la seua nota el regidor del Bloc-Compromís desmentint les referències a altres concursos en els quals, suposadament, haurien intervingut a favor d’una determinada empresa: “Els procediments van ser correctes. No entenem com formula ara, mesos després, aquestes acusacions falses, com no siga per tapar la dolenta gestió del concurs del PGOU”. Per tant, Abad considera que “un regidor del govern ha de ser més seriós i responsable pel càrrec que ostenta, i si entén que hi ha algun fet denunciable que ho faça. I si no és així caldria que demanara disculpes. Perquè no s’hi val tot”.

David Abad, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.