David Abad: “La ciutadania té dret a opinar sobre la gestió que pretén fer el govern municipal, sobretot en temes que representen una despesa important.”

El BLOC-Compromís planteja criteris de major transparència, publicitat i participació ciutadana en els Pressupostos alternatius de 2013. “I per això proposem que quan les despeses superen els 250.000 € se sotmeta el tema a participació ciutadana i consulta popular” —explica Abad.

Declaració en àudio-mp3 punxeu ací

David Abad explica que: “Quan es tracte d’un servei bàsic per al municipi, com per exemple la recollida de brossa, la ciutadania hauria de participar en la redacció i les condicions del Plec del concurs. I si es tracta d’un servei que no es considera bàsic caldria sotmetre’l a exposició pública i posteriorment a votació popular, si un 10% del cens electoral demana que així siga”.

El Bloc-Compromís insisteix que és als ajuntaments, per ser les administracions més pròximes, on els ciutadans i ciutadanes poden participar més directament de la vida política i de les decisions que es prenen per a la seua ciutat. I per això reclamen participació ciutadana en assumptes importants.

David Abad, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.