Anna Serrano: “Es tracta de colocar en algun lloc –el nou pont podria el lloc–  el nom dels més de vints d’alcoians que van sofrir la deportació en els camps nazis durant la Segona Guerra Mundial”” 

La regidora del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Anna Serrano, ha informat que proposaran en el proper Ple que es faça un reconeixement als més de vint alcoians que van sofrir durant la Segona Guerra Mundial la deportació en els camps de concentració nazis. “Alcoi deu a aquestes persones algun gest o acte que les recorde, ja que van ser víctimes i testimoni de moments especialment cruels, intolerants i convulsos de la història d’Europa.”.

Declaració en àudio-mp3 punxeu ací

La regidora del BLOC-Compromís considera que, aprofitant l’ocasió de què el nom del nou pont entre els barris de la Zona Nord i del Viaducte portarà el nom d’en Francisco Aura Boronat, l’únic supervivent alcoià del camp de Mauthausen, podria ser un bon reconeixement col·locar, a més del rètol del senyor Aura, una mena de placa o de motiu commemoratiu. “La placa o motiu commemoratiu hauria de portar els noms complets de tots els deportats alcoians dels quals es disposa d’informació; i el lloc on ubicar-ho, on es considere més escaient: en les capçaleres, en les rotondes, a mitjan pont, etc.”.

Serrano indica que el lloc i la forma de plasmar el noms dels deportats podria consensuar-se en Junta de Portaveus perquè els representants de tots els partits pogueren aportar el seu punt de vista i fora el més unitari possible. “Pel que fa a la relació completa dels deportats, els historiadors locals disposen afortunadament d’aquest tipus d’informació i no és ja cap problema”.

 

Anna Serrano, regidora del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.