Paco Blay: “Es tracta de repoblar amb vegetació la part de la vessant del carrer Dª Amàlia que mostra esllavissaments en els darrers anys per tal de fixar-la i parar el moviment”

El regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que proposaran en el proper Ple que s’estudie la possibilitat de frenar el moviment de la vessant del carrer Dª Amàlia amb la repoblació de plantes i arbres que siguen idònies per a fixar el sòl i, al mateix temps, reduir el procés d’erosió. “Ens ho han suggerit alguns veïns que viuen en el carrer i ens ha semblat que paga la pena plantejar-s’ho per què seria una solució més econòmica que una intervenció integral en la zona”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor recorda que el problema dels esllavissaments no és d’ara; fa temps que els veïns i l’Ajuntament estan sobre el tema. Tanmateix, els tècnics municipals insisteixen en el seu dictamen: solament es mou aquella part del carrer que té com a origen un nou farciment de terra, per poder disposar d’un espai per al carrer. La part més noble de la vessant, on descansen els edificis, no sofreix moviment. Però la part que té esllavissament és un carrer d’accés a les cases, bastant transitat, perquè dóna accés als aparcaments de la Universitat. Per això caldria veure la manera de parar eixe moviment”, afirma Blay.

Un projecte que els tècnics analitzen, que és sanejar totalment la vessant, ni és senzill ni barat, i els recursos són escassos. “Per eixe motiu, algunes persones del veïnat plantegen una possibilitat que segur és més econòmica i, a més a més, seria positiva per al medi ambient, i seria tornar a revegetar tota la vessant, amb la tipologia de d’arbre i de plantes que els tècnics consideren que més subjecta el sòl; amb la qual cosa podria frenar-se el moviment i potser no fera falta l’altre projecte més car i incòmode per al veïnat, en el cas de portar-se a terme”.

Acaba la seua nota Blay recordant que l’avantatge d’aquesta solució rau en el fet que no seria en cap cas tirar els diners, ja que almenys serviria per protegir la superfície de la vessant de l’erosió quan es produïsquen els episodis de pluges intenses que caracteritzen el clima mediterrani.

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.