Compromís Alcoi es congratula que s’haja aprovat el prec que es va presentar en el passat Ple

 David Abad, regidor de Compromís a l l’Ajuntament d’Alcoi, va presentar en el Ple un prec en què sol·licitava al govern municipal la possibilitat de generar activitat econòmica amb els residus d’aparells electrònics, ja que aquests tipus de residus són els que més estan creixent a tot el món.

 Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

“És important tenir en compte que aquests residus posen en risc el medi ambient i la salut de les persones i éssers vius perquè contenen substàncies tòxiques i metalls pesants contaminants. Ara bé, també contenen elements (es calcula que un 70%) que poden ser reaprofitats si s’apliquen les tècniques correctes” —explica el regidor.

Abad expressa que : “des de Compromís estem convençuts que el reciclatge pot ser una oportunitat de negoci en un context de crisi generalitzada, perquè es poden crear llocs de treball, s’evita la importació i l’especulació de metalls i altres elements i per respecte al medi ambient”.

El regidor de Compromís considera que: “Aquesta proposta es pot estudiar i valorar des de Medi Ambient, i també des de l’àrea de Dinamització Econòmica perquè ara és el moment que l’administració local fomente fórmules cooperatives o empreses socials. 

 

David Abad. Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.