David Abad: “Vist que finalment els Jutjats no es traslladaran a la Mare de Déu, ara el que cal esperar és que la Generalitat siga diligent a l’hora de realitzar la reforma de la seu actual.”

El síndic del Grup Parlamentari Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, va formular recentment al conseller de Governació i Justícia diverses preguntes relatives al Jutjat d’Alcoi.

D’una banda, i atenent que la Inspecció de Treball havia instat la Conselleria a reformar l’edifici o a traslladar el Jutjat a l’immoble nou de la Mare de Déu, Morera ha preguntat al conseller si li sembla normal que les persones que hi treballen hagen d’estar en un edifici que incompleix les mínimes condicions de seguretat i salut laboral. I d’altra, si a la vista de tot això la Conselleria tenia previst subsanar-ne les deficiències i quan, o bé traslladar definitivament el Jutjat.

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha manifestat que la resposta del conseller no compromet per a res el govern valencià, ja que diu que “la Conselleria de Governació i Justícia està estudiant la possibilitat de realitzar una reforma integral de la seu actual”, que segons Abad “és el mateix que no dir res; i per tant no sabem si es resoldran els problemes actuals”.

Recordem que recentment el govern PSOE-EU d’Alcoi ha decidit que el Jutjat no es trasllade a l’edifici de la Mare de Déu, el qual va ser costejat per l’administració local de la mà de Jordi Sedano i de Miguel Peralta —aleshores conseller de Justícia— en una quantitat superior als tres milions d’euros, i la Generalitat hi va invertir 735.000 € en instal·lacions de seguretat i telecomunicacions.

Compromís mai no ha considerat que l’immoble de la Mare de Déu fóra un local adient per als nous Jutjats, entre altres motius per raons econòmiques –com s’ha demostrat: l’havia de pagar la Generalitat i no el municipi– i d’accessibilitat –és un servei comarcal i no pot accedir un autobús–; però tampoc no comparteix la idea que ara es vulga traslladar-hi la Policia Local per raons tècniques i de proximitat al ciutadà.

Acaba la seua nota Abad recordant que en aquells moments només el BLOC va votar en contra (el PSOE va votar a favor i EU es va abstindre) d’invertir part de la subvenció que va rebre l’Ajuntament d’Alcoi de la Generalitat per al centre històric en el trasllat dels jutjats.

David Abad, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Declaració en àudio-mp3: www.notespremsa.compromisalcoi.com

Document amb les preguntes del Síndic de Compromís Enric Morera a l’arxiu audiovisual del web