David Abad: “Després de nou mesos de concedida la distinció, és un bon moment de fer un balanç de en quines coses ha beneficiat a la ciutat rebre l’esmentat reconeixement”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha manifestat que el seu grup preguntarà al govern sobre les conseqüències que ha tingut per a la ciutat rebre el passat mes d’octubre –juntament amb altres 16 ciutats– la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació”, reconeixement que implicava  una sèrie d’avantatges en matèria de polítiques d’innovació, desenvolupament i investigació, així com la possibilitat de promoure projectes de col·laboració entre les pròpies ciutats i junt amb l’administració central.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

Per això, segons el regidor, i siguent sabedors de poblacions pròximes a Alcoi on tot ha quedat en “projectes fum” i sense res concret i “després d’haver transcorregut quasi 9 mesos des d’aleshores, és temps suficient per a què es puga concretar alguna cosa relacionada amb el reconeixement: projecte, subvenció, etc. I en els temps actuals de crisi són importants aquestes iniciatives (si és que se n’ha confeccionat alguna)”. Per això des de Compromís preguntaran en la Comissió Informativa corresponent el següent:

1.   En qué s’ha concretat per a Alcoi la distinció en matèria d’innovació, desenvolupament i investigació?

2.   Quins beneficis per a Alcoi ha reportat en aquestes matèries el reconeixement esmentat?

3.   Hi ha algun projecte de cooperació amb la resta de ciutats guardonades? De quin tipus? Amb quin/s projecte/s? Amb quin/s pressupost/s? Quins avantatges li suposarà a la ciutat?

Per altre costat, i en aquesta línia de la innovació, també Abad ha recordat que el passat mes de maig els mitjans de comunicació informaven de la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la Conselleria, per la via de l’IVEX, per a què la ciutat fóra referent en matèria d’indústria innovadora. I s’anunciava així mateix que la ciutat ofertarà sòl empresarial a aquest tipus d’indústria durant els propers dos anys. Per això Comrpomís preguntarà també:

1. Ja s’ha signat el conveni? Volem còpia del document.

2. Quines inversions suposarà de l’IVEX per a Alcoi la signatura d’aquest Conveni?

3. On estarà ubicat aquest sòl tecnològic que el govern d’Alcoi havia assegurat per als propers dos anys?

4. Ja existeix aquest sòl o serà nou? Quina idea té el govern local al respecte?

 

David Abad, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.