David Abad: “És una llàstima que en el Ple on s’haguera pogut iniciar un camí perquè la Generalitat reconeguera el deute per l’obra de l’edifici de la Mare de Déu, que oscil·laria entre 2 i 2’5 milions d’euros, el govern desaprofitara l’oportunitat”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha manifestat la seua decepció perquè en el Ple on es va tractar el possible trasllat dels jutjats des de la Plaça d’Al-Azraq a la placeta de la Mare de Déu, a proposta del PP, des de Compromís vam introduir una esmena en la qual exigíem “A la Generalitat el compromís per escrit de contribuir a amortitzar la inversió portada a terme per l’Ajuntament d’Alcoi. I el PP la va acceptar. Calculem que la part que ha invertit l’Ajuntament en l’edifici no és inferior als 2 milions d’euros”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Segons el regidor, amb aquesta proposta es pretenia, i així ho va manifestar al Ple, Desbloquejar la situació, buscar els consensos necessaris i adoptar la solució menys dolenta, tenint en compte els problemes que presenta un i altre lloc”. Però segons Abad, en produir-se un empat en vots afirmatius i negatius, el vot de qualitat de l’alcalde va desfer l’empat i va optar per no exigir a la Generalitat el reconeixement del deute.

El regidor de Compromís lamenta l’oportunitat perduda, i recorda la contradicció en què va incórrer el govern, ja que el senyor alcalde ha afirmat diverses vegades que el govern ha intentat negociar amb el conseller Serafín Castellano el trasllat dels jutjats, solució que passaria perquè la Conselleria pagara el que s’ha gastat l’Ajuntament en els jutjats, però que –segons l’alcalde- el conseller s’ha tancat en banda. “L’esmena de Compromís d’incloure el reconeixement del deute en la proposta de trasllat dels jutjats del PP –trasllat que fa mesos el govern PSOEU estava disposat a portar a terme-, pretenia establir un pont entre l’Ajuntament i la Generalitat, les relacions entre els quals estan pràcticament tancades. I el PP la va acceptar. Però amb el vot negatiu de qualitat de l’alcalde, aquest possible pont s’ha trencat i ara Alcoi tindrà molt difícil recuperar el que ha invertit injustament en l’edifici de la Mare de Déu”.

Finalment, el regidor de Compromís va recordar al Ple que ubicar a la Placeta de la Mare de Déu tant els Jutjats com la Policia Local presenta problemes de mobilitat, accessibilitat i idoneïtat, però si alguna utilitat se li ha de donar a l’edifici rehabilitat, prèviament s’haurien de resoldre aquests problemes.

 

David Abad, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.