Paco Blay: “És un problema que ve de lluny, però que a poc a poc va resolent-se i des de Compromís ens alegrem. Està en la línia del que venim proposant des de 2007”.

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha volgut felicitar al govern per la recent instal·lació de tanques de protecció en un bon grapat de parcs infantils d’Alcoi per donar més seguretat als xiquets en les hores que en facen ús.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor recorda que el seu grup ja ho va proposar en el 2007 al govern del PP, sense massa èxit, argumentant que encara el 7 % dels accidents infantils ocorrien en àrees recreatives, malgrat les directrius europees (UNE-EN 1176 i 1177), que si bé no són d’obligat compliment, són en canvi suficientment amples i rigoroses com per a ser tingudes en compte.

Segons Blay,les directrius europees recomanen que els parcs infantils haurien d’estar, a més de suficient distància de vies de circulació,  envoltats d’una tanca de seguretat bé natural (vegetació) o bé artificial (un mur, una tanca de fusta o metall…). I algunes zones de jocs d’Alcoi estaven ubicats en zones on la seguretat dels xiquets era clarament millorable. Per això vam començar a instal·lar-ne quan tinguérem responsabilitats de govern”.

Acaba la seua nota el regidor de Compromís tot informant que “per al pressupost d’aquest any vam proposar que es creara un partida específica per a continuar amb el tema de la seguretat en els parcs; el govern va acceptar la iniciativa i ara li dona compliment. És una bona mostra que amb bona voluntat per part de tots, poden anar resolent-se problemes municipals”.

 

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.