Les declaracions amenaçadores del president Fabra arran de l’aprovació del Diccionari normatiu valencià de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua són un nou atemptat contra la llengua i la cultura valencianes.

Segons Anna Serrano, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi: “És lamentable que s’haja suspés la presentació del nou diccionari per raons purament polítiques, segons es desprén de les declaracions i amenaces de destacats membres del PP valencià. Però el que és més inaudit és que amenaçaren fins i tot amb fer desaparéixer l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la institució suprema en matèria de normativa lingüística segons l’Estatut d’Autonomia”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

La regidora manifesta que: “L’actitud del PP respon a interessos purament electoralistes. En realitat el que mostren és una actitud prepotent que es posiciona en contra de la comunitat científica en negar la unitat de la llengua. No existeix cap conflicte lingüístic, sinó solament un intent de conflicte polític interessat per part del PP, molta mala fe, ignorància i incompliment de les sentències del Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem i TSJ valencià.”

La regidora Serrano expressa que: “El PP és el primer que no compleix l’Estatut, que reconeix clarament l’Acadèmia Valenciana de la Llengua coml’autoritat normativa. Els dirigents del PP volen aparentar que defensen el valencià quan en realitat el que fan són accions encaminades a aniquilar-lo. Al llarg dels anys en què han estat governant han suprimit línies en valencià, han reduït dràsticament les ajudes a la promoció de la llengua —per no dir que l’ús que fan els dirigents del PP del valencià com a llengua pròpia de les nostres institucions és ínfim i testimonial. Però crec que amb les últimes actuacions el PP s’ha superat a si mateix: fa un parell de mesos ens deixaren sense RTVV i ara pretenen carregar-se l’Acadèmia. Quina serà la pròxima que ens tenen preparada?”

 

Anna Serrano, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.