Paco Blay: “En els temps que corren, cal optimitzar els espais urbans disponibles per als diferents usos que la ciutat necessita o puga necessitar els propers anys, i també reglamentar la seua reutilització” 

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, proposa que en la redacció del PGOU es confeccione un cens o llistat d’espais urbans susceptibles de ser utilitzats per a diverses necessitats que la ciutat puga tenir en l’actualitat o en el futur. “Fàbriques buides o que es poden buidar, solars, tallers tancats, espais de transició… haurien d’estar censats per tal de conèixer la disponibilitat total de l’espai urbà que pot ser reutilitzat de cara a  les diferents funcions  urbanes que es puguen desenvolupar en el futur”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

Segons el regidor, és cert que l’actual equip redactor ha previst un conjunt de 28 unitats d’execució que anomenen “àrees d’oportunitat”, ubicades bàsicament en fàbriques buides, obsoletes o que poden buidar-se en els propers anys. “La idea ens sembla correcta i la recolzem en principi; però estem estudiant-ho per tal de veure la manera de millorar-la”.

Blay considera que l’actual proposta de l’equip redactor, provisional encara, pot ser susceptible de millora en dos aspectes bàsicament:

1)         En una ampliació de les 28 àrees d’oportunitat indicades. Podria consistir en una actualització del llistat de 74 edificis industrials que va confeccionar en 1999 l’equip GEA21, i del qual ja se n’han transformat uns quants, tot incorporant aquells elements que no es van incloure aleshores i que ara sí estan, a tots els quals caldria sumar aquells espais urbans buits que no estaven en la proposta de 1999 i en l’actual tampoc.

2)          En la confecció d’una mena de normativa o reglament per a aquestes “àrees d’oportunitat” sobre la utilització o destinació d’aquests espais, per tal que quede clar des del principi tant per a les gestors municipals futurs com per al seus propietaris quin és el marge de maniobra i intervenció, que estarà relacionat necessàriament amb les necessitats urbanes, per damunt de qualsevol altra motivació.

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi