La regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, ha manifestat el seu desacord amb la política lingüística del govern municipal, que continua tenint els mateixos tics que el PP en matèria de normalització lingüística perquè no tenen ni uns objectius ni uns criteris clars. En la pràctica, tot depén de la voluntat cada regidora o regidor concret.

Anna Serrano expressa que:No és coherent que hi haja una Regidoria de Política Lingüística que tinga com a objectiu principal la normalització lingüística i que algunes regidories hi treballen d’esquenes. Què passaria si havent una Regidoria d’Igualtat la resta de regidories no hi actuaren en consonància i feren accions encaminades a la promoció de les desigualtats entre dones i homes?”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

“ En Compromís hem rebut queixes de diverses entitats i particulars en aquest sentit i la percepció generalitzada és que hi ha regidories que tenen molt poca sensibilitat en aquest tema. Un exemple n’és la campanya de promoció turística del Nadal alcoià, feta a Elx i a d’altres municipis valencianoparlants exclusivament en castellà. Un altre, i no sabem amb quins criteris, és la retolació de la ciutat, unes voltes feta en valencià i d’altres en castellà (el cas de les parades de taxi, la senyalització i indicació de les línies de l’autobús urbà, etc.)”.

Serrano recorda que: “un dels objectius del govern progressista era la promoció efectiva de l’ús del valencià en tots els àmbits i la revalencianització de l’administració. Però per molt que treballe la Regidoria de Política Lingüística poc s’hi pot fer si el govern no entén que cal tenir una visió global i aplicar una política transversal, tant en normalització lingüística com en altres temes.

El regidor insisteix que: “Una volta més s’hi juga a l’ambigüitat. Recordem que la moció que Compromís va presentar perquè el topònim Alcoi tinguera la denominació oficial només en valencià no va prosperar gràcies als vots en contra del PSOE. I és que, tal com va dir el seu portaveu, per a ells aquest és un debat estèril i estan en altres històries.

 

Anna Serrano, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.