Paco Blay: “És més important ara -i molt més ràpid- rehabilitar i reordenar els espais industrials existents que no esperar al que determine el PGOU, que te un procediment més complex lent des del punt de vista administratiu. I pot obtenir ajuts d’altres adminsitracions”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que proposaran al Ple una moció per a què l’Ajuntament estudie la possibilitat de modernitzar, remodelar i reurbanitzar els polígons existents per a les condicions i necessitats actuals de les empreses. “Pensem que en aquests moments és més urgent aquesta tasca, perquè són espais utilitzats –i sofrits en gran part pels seus usuaris– que no esperar a veure què en diu el PGOU dels nous polígons industrials i de les anunciades àrees d’oportunitat, perquè encara s’ha de decidir i  consensuar quines són i la seua destinació”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

 El regidor explica que la seua proposta ve donada perquè el procediment del PGOU és, des del punt de vista polític i administratiu, molt lent, ja que ha de passar per molts tràmits que la legislació imposa: plenari, exposició pública, al·legacions, aprovació –si escau– de Conselleria corresponent, etc. Es tracta, en darrer terme, d’un procediment de varis anys. “Per exemple, a Alcoi, de moment, portem revisant el PGOU des de l’any 2005, amb canvis d’equip redactor tres vegades almenys, i potser per això els resultats ni es concreten ni s’avança a penes en l’augment de la disponibilitat de sòl per a activitats productives”.

Segons Blay,l’antiguitat del teixit empresarials alcoià i el fet que la crisi haja colpejat des de fa temps el nostre teixit productiu, ha propiciat que trobem als nostres polígons tant zones obsoletes i com molts espais buits que poden ser tots ells reurbanitzats, reaprofitats i reordenats en funció de les noves necessitats, tot utilitzant la forma que es considere més convenient i beneficiosa per al conjunt del municipi sense perjudicar interessos privats: bé per la via de la compra, be per la via de l’expropiació, bé per la via del conveni; possiblement s’hagen d’utilitzar les tres, segons les circumstàncies”.

El regidor observa que aquesta actuació és molt més ràpida perquè ja es té la qualificació de sòl industrial i, per altre costat, els permisos d’obres depenen de l’Ajuntament. “A més, i com va dir Mireia Mollà fa uns dies en la seua visita a Alcoi, sembla que les altres administracions –provincial, autonòmica, estatal i europea- estan més per la tasca de rehabilitar espais obsolets i que ho necessiten abans que construir nous polígons, que en aquesta moments tenen una destinació incerta”.

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi