Amb relació a la notícia apareguda en els mitjans de comunicació sobre la sentència relacionada amb l’adjudicació d’un contracte de mútua, des de Compromís volem fer les consideracions següents:

–          Al concurs convocat es van presentar diverses mútues i es va seguir el procediment habitual, com en la resta de concursos.

–          Prèviament a la convocatòria del concurs, les condicions i bases es van debatre i elaborar en el Comité de Salut Laboral, del qual formen part els representants sindicals i el regidor de Riscos Laborals, Ignacio Gómez.

–          David Abad, regidor de Personal aleshores, va indicar al Sr. alcalde que Ignacio Gómez era part interessada en el concurs, perquè son pare era el director d’una de les mútues concursants, i que per tant no podia formar part de la Mesa de Contractació.

–          La Mesa de Contractació, nomenada per l’alcalde, estava formada per la secretària, la interventora i els tècnics corresponents. I com a regidors, Lorena Zamorano (PSOE) i David Abad (Compromís).

–          Els tècnics municipals són els encarregats de realitzar els informes tècnics corresponents a les propostes de les distintes mútues. També són ells els que emeten les valoracions i les puntuacions.

–          En el concurs esmentat entenem que els informes tècnics eren correctes, perquè tots els membres de la Mesa de Contractació els van acceptar i no hi va haver cap discrepància. Per tot això es va acordar en la mateixa Mesa, i després en Junta de Govern, que la mútua que havia obtingut la puntuació màxima havia guanyat el concurs.

–          Amb les acusacions del regidor Ignacio Gómez de fa un any, i pel poc que hem conegut de la sentència, entenem que està posant-se en dubte l’honorabilitat i correcció dels informes tècnics, i per tant dels mateixos tècnics que els van elaborar. Confiem que el Gabinet Jurídic de l’Ajuntament estudie la sentència i interpose el recurs corresponent.

–          Des de Compromís volem manifestar que ni l’actual portaveu, David Abad, ni cap dels regidors de grup té ni ha tingut preferència per cap de les mútues presentades, ni tampoc amistat íntima o enemistat manifesta cap als seus directius. Potser si algú podia tindre interessos en el concurs de mútues era el mateix regidor Ignacio Gómez.

La política local no es dignifica quan s’omple d’acusacions falses d’irregularitats sense proves, i menys des d’una posició de poder. Dissortadament aquesta és l’actitud habitual del PSOE en assumptes com el manteniment de la gespa del Collao, o aquest mateix del concurs de les mútues. Des de Compromís confiem que no siga la tònica general de l’any que queda de legislatura.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací