David Abad, regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, ha manifestat que encara que el govern ha entregat el primer esborrany del contracte el 31 de març, data límit en què s’havia de tancar la negociació amb l’empresa, han fet aportacions per arribar a un consens i poder negociar un nou contracte amb l’empresa concessionària. “El 31 de març hauria d’estar tancat ja tot el procediment. No entenem per què el govern ha estat més de quatre mesos sense fer res”.

L’esborrany que ens ha passat el govern encara deixa temes oberts i que necessita de concrecions. L’objectiu de Compromís és defensar els interessos dels alcoians i de les arques municipals. I volem que no es repetisca la situació de les dues negociacions anteriors, en 2005 i 2009, en les quals el govern del PP aprovà les reformes de les línies i dels contracte de forma unilateral, i per això l’oposició —PSOE, BLOC i EU— vam votar en contra aleshores. Queda pendent la revisió de la reforma de les línies que es va acordar per a quan s’obrira al trànsit el pont de Francisco Aura, per si s’han de modificar alguns extrems del contracte”.

A la secció de documents o punxant ací podeu vore l’escrit presentat.

El regidor de Compromís ha explicat que han presentat al govern un document de 25 observacions, en què destaquen les propostes següents:

1. La introducció d’algun sistema de control del flux de viatgers accessible per a l’Ajuntament. “Fins ara tota la informació de què disposen l’Ajuntament i els tècnics municipals solament procedeix de l’empresa”.

2. Es demana que es concrete el cost total del servei, que encara està en l’aire, perquè se sàpia a principis d’any què costarà.

3. És important la recuperació del “riesgo i ventura”. “Fins ara, si hi havia pèrdues, les pagava l’Ajuntament i si hi havia guanys eren per a l’empresa”.

4. Es proposa que s’òbriguen les inversions —almenys per als anys pròxims— a noves tecnologies en els autobusos, més eficients i menys contaminants: sistemes híbrids, elèctrics o d’altres. “La proposta d’eficiència energètica que inclou l’esborrany és insuficient i poc ambiciosa, només parla de conducció eficient.  En altres ciutats ja s’han introduït el nous sistemes i l’Ajuntament d’Alcoi hauria de donar exemple en aquest tema”.

5. El nou sistema d’informació a l’usuari per pantalles (SAE) ja estava inclòs en el contracte de 2009 i no s’havia posat en marxa fins ara. “L’empresa ens el devia, i per tant no l’havia de pagar l’Ajuntament”.

6. Cal que es fixe el preu per quilòmetre que l’empresa ofereix per a serveis extraordinaris, per si l’Ajuntament prefereix contractar-los amb una altra empresa que els oferesca més econòmics.

7. Els descomptes a col·lectius especials són adequats, però caldria fixar bé tot el cost final, que depén del nombre de viatgers —fixat en 1.300.000 viatgers—, xifra molt inferior als dos contractes anteriors. “No volem sorpreses al final de cada exercici ”.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi