Paco Blay: “Queden molts pocs dies –fins el 2 d’abril- i el govern ha fet molt poca promoció de l’enquesta, com si no se la creguera. I ho vam avisar fa ara un mes”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que el procés de participació per a l’enquesta oberta sobre el paisatge en el procés de revisió del PGOU ha estat molt poc promocionada pel govern i, per ser important, caldria que s’ampliaren els terminis. “S’ha gastat el govern més diners en publicitat de qualsevol espectacle que en informar a la ciutadania de què el procés estava obert i animar els ciutadans i col·lectius a participar-hi; pràcticament ni se l’ha sentit fins ara en un tema tan bàsic per a la revisió del PGOU”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Segons el regidor, la primera reunió oberta sobre el particular tingué lloc el passat dimarts, dia 25, a punt d’acabar el termini de participació per a la ciutadania, i amb molt poca assistència. “És incomprensible la passivitat del govern en aquest tema, perquè es va publicar la convocatòria en el DOCV el 26 de febrer, amb un termini de 30 dies, i fins el passat dimarts no en va fer res, un mes després”.

Blay recorda que el 27 de febrer ja van llençar des de Compromís un comunicat animant al ciutadà a participar i a implicar-se, i instant al govern a estimular la participació mitjançant la campanya informativa i publicitària corresponent perquè era important que l’equip redactor del PGOU recollira l’opinió dels ciudatans al respecte. “Però la atonia ha estat la resposta i actitud del govern en un tema tan important, sobretot perquè en la reunió esmentada es va afirmar de forma sorprenent i temerària que els resultats del procés de participació pública serien vinculants

Des de Compromís consideren és sorprenent perquè no s’entén que ho consideren vinculant i no s’esforcen en recabar opinions de debò; i que és temeràrial’afirmació de què seran “vinculants” els resultats perquè, al marge de l’escàs ressò que ha tingut fins ara,  el plantejament de l’enquesta no permet ni una valoració estricta al respecte (són opinions dels enquestats que no se sap quin valor de decisió tenen),  ni hi ha identificació de les respostes (per allò d’evitar duplicitats o manipulacions), ni la fitxa sociològica permet obtenir informació rellevant i més completa de l’enquestat (edat, professió, coneixements, etc.).

“Per tot açò és necessari que s’intensifique la campanya oficial i, sobretot, que s’allarguen els terminis, si és que el govern de debò vol conèixer l’opinió dels ciutadans”.

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi