En el Ple d’ahir Compromís va demanar al govern informació sobre els contractes de la brossa i neteja viària, vist que han prescrit fa més de dos anys i l’única informació que hi ha és que estan treballant. No se sap a quin ritme

Segons va declarar Jordi Tormo en el Ple d’ahir està clar que sí que se separaran els dos serveis, com hem estat defensant des de Compromís: per una part el govern té previst recuperar la gestió de la neteja viària i que passe a ser un servei públic; per altra, la recollida de la brossa eixirà a concurs” — puntualitza Serrano.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací

La regidora lamenta que “estiguen passant-nos en raons des de fa molts mesos. És clar que s’ha parlat en diverses ocasions del tema, però sempre obtenim del govern la mateixa resposta: que estan treballant i que prompte es convocarà el concurs. Però en realitat no sabem quan.”

Anna Serrano recorda que “les grans despeses que té l’Ajuntament a dia de hui són el serveis de la brossa i la neteja viària i el de l’autobús. Uns serveis que representen ni més ni menys que quasi un 25% del Pressupost Municipal, és a dir una quarta part.” 

Dissortadament, però, el regidor de Medi Ambient va anunciar que amb la brossa no s’estalviaran diners, que la previsió és que el nou contracte siga més car, tot i que en altres poblacions, com per exemple Muro, ha eixit a la baixa.”  

En el Ple Compromís també va demanar al govern que accelere tot el procés per a convocar el concurs públic d’aquest servei i còpia del plec de condicions, ja que a dia de hui encara no han tingut accés a cap document ni els han lliurat cap esborrany ni proposta.

Anna Serrano, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi