Compromís considera que l’alcalde i la regidora de Règim Jurídic han dut una gestió pèssima en la reparació del carrer Calderón. Ho demostra el fet que “portem dos anys llargs esperant una solució per al carrer Calderón” El seu portaveu recorda que:

  • – “El carrer Calderón es va enfonsar en el mes de gener de 2012
  • – En abril l’empresa asseguradora va comunicar que no es feia càrrec de les reparacions.
  •  – En juny Lorena Zamorano va anunciar que demandaria l’asseguradora
  • En desembre, 6 mesos després, la regidora encarrega a un company del seu despatx que n’estudie el cas.
  • – 14 mesos més tard (febrer de 2014), l’advocat renuncia al cas.

 

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

 “Des de Compromís insistim en la falta d’ètica en encarregar treballs a companys de despatx de la regidora de Règim Jurídic. En els dos casos que s’ha contractat a dit, finalment no s’ha resolt res i l’Ajuntament s’ha quedat desemparat. En la liquidació de la Fundación Alcoy Puente de Culturas, no s’han presentat els comptes de dues anualitats; en el cas del carrer Calderón, l’advocat està estudiant-lo més d’un any i acaba per renunciar-hi 14 mesos després, amb el greuge que el carrer està tancat durant aquest temps. Per tant, que l’advocat fóra company de despatx de Zamorano ha generat més complicacions que beneficis”—declara Abad.

L’alcalde va reconéixer en la Comissió que com a president la Fundació havia buscat un company de Lorena Zamorano, expert en dret empresarial i en liquidació de fundacions perquè solucionara el tema, i que el lletrat va rebaixar un 50% els honoraris. Però a la vista està que la decisió de l’alcalde, a més de ser èticament reprovable, tampoc no ha generat cap benefici a l’Ajuntament d’Alcoi”. 

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi