El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay,  considera que proposar al Ple un Pressupost en què la despesa més important és precisament la prestació de serveis que depenen d’una contractatció externa, amb contractes caducats, és una falta de rigor. “Tot i que el govern fa temps que anuncia que estan revisant els diferents contractes, la realitat és que estan tot caducats i fins i tot fora de pròrroga, excepte el de l’autobús —que està pendent de revisió, però també fora de termini—, però no es veu moviment per enllestir-los”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor recorda que la despesa prevista dels tres serveis bàsics, com són la recollida de brossa, la neteja viària i l’autobús urbà, sumen més de set milions i mig, la meitat del capítol 2 (“despeses en béns corrents i serveis”), “en canvi la convocatòria de nou concurs o renovació de contractes està totalment paralitzada”.

En el tema de l’autobús urbà, encara estem esperant en Compromís que ens contesten a les 25 observacions que vam fer arribar al govern el 7 d’abril sobre la proposta inicial —molt genèrica, i poc concreta— que el regidor de Mobilitat va entregar en la data límit: el 31 de març. Recordem que la reforma es va aprovar per unanimitat en novembre de 2013 amb dues  condicions: que el 31 de març estiguera el contracte firmat i que es faria una revisió de línies després de la reforma. I res d’açò ha complit el govern”.

El regidor també recorda que el govern ha anunciat amb insistència la separació dels contractes de neteja viària i de recollida de brossa, que estan tots dos caducats i fora de pròrroga. “Però fins ara el govern no ha fet cap moviment: s’ha limitat a manifestar intencions, però no ha concretat res: ni la fòrmula (contracte únic i separats), si es rescata per part de l’Ajuntament el servei, o d’altres”.

Amb aquests condicions, el pressupost queda tan en l’aire que difícilment es podrà complir amb rigor i caldrà fer moltes modificacions, que lògicament afectaran a altres partides”.

 

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi