Una de les raons per les quals Compromís es va abstenir en la votació del Pressupost de 2014 és perquè estan convençuts que el govern ha inflat els Pressupostos. I l’alcalde encara no n’ha donat una explicació clara i convincent.

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, insisteix que: “el govern és plenament conscient que no ingressarà en les arques municipals 2 milions d’euros més que l’any passat per la recaptació de l’IBI. Això és impossible perquè ni s’han construït més cases a Alcoi ni s’ha fet cap revisió cadastral.” 

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

Cal recordar que el SUMA és el que recapta l’IBI i cobra un percentatge del total que recapta. Si els ingressos previstos per l’IBI pugen 2 milions, l’Ajuntament li hauria de pagar al SUMA més diners per la gestió. Com s’explica que el govern haja previst en el Pressupost que baixen les despeses de gestió? A més diners recaptats, més diners ha de pagar l’Ajuntament al SUMA.”

Segons el Pressupost, la recaptació de l’IBI pujarà un 12% i les despeses de la recaptació baixaran un 4%. Abad demana que l’alcalde explique aquesta contradicció perquè no es pot donar una informació interessada, fent que quadre el Pressupost llevant uns diners d’ací i posant-los allà. “Hem d’ajustar-nos a la realitat i no als desitjos de cada u. Si es confirma que els ingressos són virtuals i el pressupost està inflat, pot ocórrer que molts dels projectes i actuacions previstes no es facen per falta de diners”—conclou el regidor.