El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua oposició a la decisió del govern municipal PSOE-EU de despatxar l’únic tècnic especialista en comerç, amb formació contrastada i més de 20 anys d’experiència, en compte de prescindir d’un assessor del seu partit, que no pot fer la mateixa tasca. “És una llàstima perquè el tècnic despatxat havia treballat a satisfacció de tot el sector i dels darrers quatre alcaldes, de colors polítics ben diferents. I ara no n’hi ha ningú que faça eixa faena”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

L’explicació que el govern ha donat no ha convençut a Compromís, que indica que si el motius era “retallar” personal eventual, tal com indica la reforma dels Ajuntaments de Rajoy, el govern local ha tingut temps de sobra per resoldre el problema en un sentit o altre. “La llei és de desembre de 2013, i a hores d’ara l’Ajuntament no té un tècnic solvent en comerç, perquè ha despatxat el que tenia, i tampoc no ha proveït la plaça perquè les tasques del departament no es paralitzen. De fet, algunes faenes importants, com demanar subvencions per a activitats comercials diverses, no s’han demanat perquè el tècnic ja no hi era”.

Blay insisteix que aquesta forma de governar és una forma de menyspreu a un sector tan important per a la ciutat com és el comerç, que ocupa a milers de persones i dinamitza l’activitat econòmica. “El govern PSOE-EU ha preferit deixar l’important sector del comerç sense l’únic tècnic competent, abans que prescindir d’un assessor del seu partit.  Aquesta forma de governar mostra que els interessos personals estan per damunt dels generals del municipi”.

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi