Compromís Alcoi arranca la campanya electoral amb David Abad, Rafa Climent, Mónica Oltra i els candidats comarcals

El col·lectiu comarcal de Compromís ha iniciat la campanya electoral amb un acte de carrer multitudinari en el qual s’han presentat els16 caps de llista de la comarca de l’Alcoià, el Comtat i les Foies de Castalla i de Xixona. Cal també remarcar la presència del número 2 a les Corts —l’actual alcalde Muro, Rafael Climent— i de la candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra.  L’acte ha tingut lloc al barri de la Zona Nord, al jardí ubicat a la confluència entre l’Avinguda de la Hispanitat i el carrer General Prieto.

En una escenografia molt estudiada, en la qual estaven dalt de l’entaulat els 16 caps de llista, i amb una conducció de l’acte molt amena i fluïda per part de l’ex-alcalde de la Torre, Pau Torregrosa, han intervingut Mónica Oltra, Rafa Climent i el candidat a l’alcaldia d’Alcoi, David Abad.

aramultimedia4El primer a intervenir ha estat David Abad, que ha recordat tant les deficiències i la passivitat en la gestió del govern PSOE-EU, que ha deixat sense resoldre els gran temes de la ciutat (p.e. el contracte de la brossa que s’emporta una bon grapat del pressupost), com la necessitat d’una major contundència i convicció per a abordar els temes més urgents que el municipi té: reindustrializtació,transparència en la gestió i contacte amb tots els sectors de la ciutat per a iniciar un diàleg obert i generós per tal d’enllestir un autèntic Pla Estratègic per a la ciutat. “Les grans multinacionals s’emporten fora de la ciutat, i algunes a paradisos fiscals, elselevats beneficis que la ciutat els genera i que representen una quarta part del pressupost. Això s’ha de corregir quan jo siga l’alcalde”.

Acte Mónica (28)A continuació ha intervingut Rafa Climent, que ha insistit en els grans valors que la gestió dels interessos públics ha de tenir i que ell ha procurat portar endavant quan ha sigut alcalde: transparència, claredat i saber escoltar. “Els ciutadans tenen dret a una informació veraç, a una gestió transparent  i a una acció política que des de Compromís sempre hem defensat: de baix cap a dalt, i no a l’inrevés. Els ciutadans han de saber en què i com es gasten els diners públics, fins al darrer cèntim, i no com han fet fins ara molts governants del grans partits, que tenen tots imputats entre els seus dirigents; de Compromís no n’hi cap”.

 Ha tancat l’acte Mònica Oltra que ha defensat la necessitat d’un canvi de model o paradigma de la situació actual, en què el 10% dels que més tenen, han incrementat un 25% la seua riquesa; i en canvi, el 10 % dels que menys tenen, l’han disminuïda més d’un 10%. “Açò no pot continuar així. Hem de pegar-li la volta a la situació i procurar un major anivellament en les rendes per càpita. Aquestes polítiques seran les que jo faré quan siga presidenta de la Generalitat”.aramultimedia6

Oltra ha recordat, així mateix, que la política del PP fins ara ha estat de retall progressiu dels drets fonamentals, que en aquests anys de crisi s’han vist tristament disminuïts, tot i ser drets llargament conquerits des de la Revolució francesa per les classes mitjanes i populars: el dret a l’educació, al treball, a un habitatge digne, a la sanitat, a l’assistència social… “El saqueig al qual ha sotmés el PP les arques públiques és senzillament intolerable. No acceptem que les classes populars hagen viscut per damunt de les seues possibilitats. Ells són els que han saquejat els arques públiques per damunt de les possibilitats. I han de tornar tot el que s’han emportat els implicats en els casos judicials oberts: Gurtel, Brugal, Terra Mítica, Emarsa, Rus, i molts més. Governar la Generalitat tindrà molts problemes; i hem de dir la veritat a la gent” .Acte Mónica (18)

Acte Mónica (15)

aramultimedia7

11193318_923594054329322_1644531509939917596_n

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *