El portaveu i candidat de Compromís a l’alcaldia d’Alcoi, David Abad, ha criticat la gestió del govern PSOE-EU en el tema de la remodelació de la part superior de l’aparcament de la Rosaleda en compliment de la sentència del TSJ que desautoritzava la solució adoptada pels seus promotors. “El TSJ confirma que té raó la Carrasca. És una vergonya que s’hagen perdut quatre anys –tota la lesgislatura- per resoldre un problema que, pel que informa el col•lectiu la Carrasca, està molt clar des del punt de vista judicial: la zona verda que proposa el govern no és correcta”.
Segons el candidat de Compromís, “açò és un exemple més de l’estil del govern local: anunciar coses que després no es fan o es fan malament. En el cas de la Rosaleda anunciaren moltes vegades que consensuarien amb el col•lectiu de la Carrasca tot el problema de la zona verda, tal com exigia la sentència, però no ho han fet. I el mateix podríem dir del contracte de la brossa i de la neteja viària: en quatre anys no han estat capaços de traure un nou contracte. En definitiva, els grans temes de la ciutat no s’han resolt, i no per culpa de la crisi; sembla que és més deixadesa que dificultat tècnica”.
Abad recorda que aquesta deficient gestió dels problemes municipals s’ha produït a pesar de l’actitud col•laboradora del grup de Compromís, que s’ha implicat en tots els temes que el govern ha volgut enllestir i que eren d’interès general per al municipi: la recollida de brossa, el nou contracte de l’autobús, pressuposts… “Ha estat més aviat el contrari: tret de les excepcions, que sempre n’hi ha, l’actitud del govern PSOE-EU ha estat actuar amb prepotència i arrogància, sense comptar amb al resta dels grups. I quan ho han fet és perquè no han tingut més remei, perquè alguns temes s’havien d’aprovar per una majoria absoluta, que ells no tenien”.
Acaba la seua nota el regidor tot recordant que fa uns mesos ja van advertir en un article d’opinió sobre la posició de Compromís en el tema de la Rosaleda: el govern local és culpable per acció o per omissió, havia de consensuar amb la Carrasca el projecte de la remodelació de la zona verda, i no li queda més remei que complir les determinacions del TSJ.
David Abad, Portaveu i Candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Compromís
Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.