El portaveu i candidat a l’Alcaldia d’Alcoi de Compromís, David Abad ha explicat que, per continuar amb la línia que sempre han defensat de transparència i participació,  han penjat en el web de compromís la relació de tots els comptes municipals al que hab tingut abast, on es mostren d’una manera fàcil i accessible les despeses a les quals s’han destinat els pressupostos municipals per part del govern d’Alcoi durant el 2014 i que mai abans s’havien fet públiques. “Segurament queda encara entre un 6 i un 10% al qual no hem tingut accés perquè no ens les han facilitat, i hem exclós les despeses de personal per respecte a la protecció de dades. Ara els compte municipals podran tindre milers d’ulls revisant-los i poden posar-se en contacte amb nosaltres si alguna cosa crida l’atenció”.

Aquest és el web: http://comptesclars.compromisalcoi.com/

 Segons insisteix el regidor, “per a Compromís la transparència no és únicament fer públiques les declaracions de renda de l’alcalde, perquè al cap i a la fi això és privat. Nosaltres anem més enllà, i defensem la necessitat d’una Auditoria Ciutadana dels Comptes que permeta a totes les alcoianes i alcoians revisar en què es gasten els diners de l’Ajuntament, que són en definitiva els seus diners. Es tracta de fer transparents totes les activitats de gestió que els polítics fan en representació del seu poble: l’ús que es fa dels diners de totes i tots ha de ser conegut per totes i tots”.

Abad ha fet esment de tres casos, com a exemples cridaners i que al ciutadà li pot resultar interessant conèixer de fins on es poden fiscalitzar els comptes:

–          algunes despeses periòdiques en pintura que, al cap de l’any, han assolit bastant volum per a ser objecte de contracte i no encàrrecs puntuals periòdics, que potser podries abaratir el cost.

–          la partida de dinamització econòmica ha gastat molt més en material i millora de les instal·lacions del Àgora que en facilitar realment recursos efectius als emprenedors.

–          La partida de publicitat institucional ha gastat més de 160.000 euros sense cap reglament que regule i ordene la distribució i sense cap contracte amb les empreses.

 David Abad, Portaveu i Candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Compromís