Compromís Alcoi informa que han presentat per al pròxim Ple una moció per tal que es faça una auditoria de la senyalització de la ciutat, sobretot la vertical, tenint com a criteris la millora de la seguretat vial, la millora de la mobilitat en la ciutat tenint en compte itineraris als centres d’interés i la unitat en imatge del mobiliari urbà que Alcoi està aconseguint en altres aspectes.

David Abad Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi manifesta que des de fa un temps la senyalització de la ciutat d’Alcoi és motiu de discussions i debat en les xarxes socials i fins i tot en premsa local. “L’excés de senyalització turística, la duplicitat d’indicacions dels espais turístics de la ciutat, o senyals que envien a espais que no existeixen, els arbres que dificulten la visibilitat, els senyals de dubtosa legalitat en el codi de circulació, etc. han dut a què no siga gens estrany trobar-se camions per llocs inexplicables o vehicles de turistes donant voltes per la ciutat sense acabar de trobar el Museu dels Bombers o l’Explora”

Abad indica que “les universitats valencianes tenen Departaments i Organismes especialitzats en investigació de trànsit i seguretat vial i que estan fent grans treballs a moltes ciutats de l’Estat i de la resta d’Europa. Estem segurs que podrien fer un bon treball a Alcoi”

Finalitza el portaveu indicant que “La mala senyalització pot provocar per una banda col•lapses de tràfic, algun accident que altre i inclús augmentar la contaminació produïda pels vehicles que donen voltes per la ciutat, tot això sense tindre en compte la estètica tan poc atractiva que aporta veure els carrers plens de senyals i de tants diferents tipus i formes. A banda de fer ”

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.