Des de Compromís, i dins de les propostes per al Pressupost 2016, plantegen la necessitat de crear un Llibre Blanc de Turisme de la ciutat per definir quines són les línies a seguir i potenciar, així com les accions a empendre. El Regidor Raül Seguí manifesta que “tenint en compte que el turisme és un sector amb grans possibilitats de desenvolupament, pensem que cal tindre una estratègia clara”.
Compromís insisteix que es fa necessari elaborar un Llibre Blanc de Turisme per a la ciutat ampliant-ho a la comarca per definir quines són les línies turístiques a seguir i potenciar i les accions a emprendre. “Fins ara s’ha treballat amb voluntat però sense una estratègia clara” indica Seguí.
El regidor recorda que en el passat Ple de setembre del 2013 ja van proposar des de Compromís que es convocara “un concurs de projectes per a elaborar el Llibre Blanc del Turisme d’Alcoi —i de la comarca”. La resposta del govern va ser que l’acceptaven sempre que fóra “estudiar-ne” la possibilitat i tractar el tema en el grup de Turisme de la Mancomunitat.
Seguí reclama que “han passat dos anys des d’aleshores i no tenim constància de com ha anat aquest estudi.” El regidor de Compromís considera que aquesta proposta a incloure en els pressupostos és una bona oportunitat per a confeccionar aquest “Llibre Blanc” –o com es vulga anomenar– que vam proposar, a fi de poder “millorar” precisament la gestió turística.
Recorda també que “com vam dir en el 2014 que l’administració autonòmica ofereix la possibilitat de col•laborar en l’elaboració d’aquest tipus d’estudis i així alleugerir la despesa per al municipi (o la comarca). Esperem que esta vegada ho sol•liciten.”

Raül Seguí, Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.