Hola, us adjuntem les intervencions de David Abad en la tertúlia realitzada a Ràdio Alcoi el dimecres 9 de setembre amb motiu de les noves mesures implantades pel Conseller d’Educació de Compromís Vicent Marzà.
Algunes idees exposades a la tertúlia pel Portaveu de Compromís Alcoi:
– la #XarxaLlibres és una manera de fer front a “l’imperi editorial” en l’educació i d’aconseguir un banc de llibres que permeta reduir els gastos de les famílies en cursos futurs. Dóna detalls del Pla.
– El País Valencià és la primera comunitat autònoma en fracàs escolar, sols superada per Ceuta i Melilla. Cal fer un esforç en l’educació dels nostres fills i una Llei Valenciana de l’Educació consensuada entre tots.
– L’Alcalde d’Alcoi hauria d’haver dit que no era oportú que Alcoi fóra prova pilot en la creació de les noves aules de 2 anys perquè ja tenim unes escoletes municipals excepcionals.
– Una vegada l’Alcalde ha dit que sí d’una manera que creiem Compromís que no és responsable, hauria de fer gratuïtes les escoletes municipals perquè no hi haguera fuga de xiquets cap a les noves unitats.
– Cal avançar cap a models nòrdics de conciliació familiar on els pares poden triar si dur el xiquet a una escoleta o rebre una “subvenció” mensual per cuidar ells mateixos al seu fill a casa (probablement la millor opció). Per suposat, el lloc de treball dels pares està totalment blindat perquè si tornen d’una excedència per cuidar els fills no puguen fer-los fóra.
Ací teniu el link: http://www.ivoox.com/intervencio-david-abad-tertulia-de-audios-mp3_rf_8621474_1.html?autoplay=1