Una vegada presentat a exposició pública el Pla General Estructural, pas previ per a la redacció del PGOU, des de Compromís Alcoi informen que s’han fet reunions amb representants de veïns i entitats, de les que han eixit propostes positives per a la ciutat. A les reunions s’han manifestat dubtes, s’han respost consultes i preguntes sobre els documents que estan en exposició pública.

Màrius Ivorra explica que malgrat que el govern de Toni Francés va acceptar esmenes al PGE a proposta de Compromís, amb la nova revisió dels documents i amb les diferents converses hem trobat noves propostes d’al·legació, sempre amb voluntat de millorar la nostra ciutat i amb l’esperit crític que se li suposa a l’oposició.

El pròxim Regidor i Portaveu explica que, dintre de les diferents al·legacions que van a presentar abans del 4 de novembre es troba per exemple la modificació del sol que s’ha realitzat al marge que hi ha entre l’Avinguda d’Elx i el carrer Alacant. Actualment es una zona verda amb mobiliari urbà i escales d’accés que utilitzen bàsicament els estudiants del IES Pare Vitòria per vèncer el desnivell i al nou PGE passa a ser ZUR-TR zona urbana d’us dominant Terciari on es podrà construir.

A més a més, la zona de l’Ecoparc que també és ara zona verda, cal recordar que l’actual Ecoparc està sense llicència d’activitats ni permís amb gran nombre de queixes i denúncies del veïns per incendis, sorolls i perillositat dels productes allí emmagatzemats, al nou PGE passa a ser ZUR-RE/A zona urbana residencial d’alta densitat . Algú s’ha plantejat si eixa zona pot admetre «alta densitat urbana» o per que no es manté com a zona verda fent més amigable la connexió entre la Zona Alta i la Beniata? I on va el nou Ecoparc?

Finalitza Màrius Ivorra dient «És evident que la ciutat està limitada per proteccions, espais naturals i l’orografia, però potser arriba el moment de repensar la ciutat, de planificar un futur amb sentit comú i no aspirar a fer un PGE per cobrir l’expedient»

Màrius Ivorra
Compromís Alcoi