El portaveu de Compromís en Alcoi, Màrius Ivorra, ha demanat mitjançant una esmena al ple de l’Ajuntament d’Alcoi l’inici dels tràmits per a l’adhesió de la nostra ciutat a la Xarxa Ramón Llull. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de PSOE, Guanyar i Compromís i els vots en contra de PP i Ciudadanos.

Els grups PP i Ciutadans, van reiterar al ple la seua teoria del secessionisme lingüístic, raó per la que el portaveu Màrius Ivorra els va comparar amb la Inquisició, i la seua oposició als descobriments de la ciència amb l’heliocentrisme.

La Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull va ser creada pels ajuntaments de Morella, Sueca, Gandia i Vinaròs amb l’objectiu d’incorporar-se a la Fundació Ramon Llull, i posteriorment, s’han afegit nombrosos ajuntaments valencians.

L’objectiu de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull és la promoció de la llengua i cultura pròpia dels valencians, la celebració de cursos, congressos i seminaris, la concessió de beques, la concertació d’acords amb institucions, universitats i associacions, i la promoció de l’art i la cultura popular. Així mateix, és també un objectiu de la Xarxa facilitar la promoció, formació i projecció dels joves valencians.

Per a finalitzar, Ivorra ens recorda «L’adhesió a l’esmentada Xarxa no implica cap cost econòmic per al nostre ajuntament, i permetrà aprofitar una xarxa institucional de promoció cultural i dels nostres joves per a la realització d’iniciatives en l’àmbit cultural»

Màrius Ivorra
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alco