La regidora Anna Climent es sorprén de què després de molts mesos de preguntar en comissió, ens hem assabentat que l’Ajuntament ha iniciat l’expedient de cessió del centre de malalts mentals del Barranquet de Soler sense haver exigit a l’empresa que subsane algunes deficiències detectades en aquest centre que porta anys tancat i en un limb de competències.

No pot haver cessió del centre des de l’Ajuntament a la Conselleria sense que aquest reba primer les obres. Aquesta recepció implica que l’Ajuntament passe revista a l’edifici i si detecta deficiències es decidisca de qui són responsabilitat i, si són de l’empresa constructora, aquesta les execute abans de què es consume l’entrega de l’obra.

En estiu, tècnics de Conselleria van visitar el centre i ja van advertir que hi havia deficiències inadmissibles per a un centre de malalts. Climent afirma: Per exemple, els lavabos són de pedestal, quan se suposa que, treballant amb persones que van amb cadira de rodes, cal que siguen encastats El cas és que si l’Ajuntament accepta les obres, estarà donant «de facto» el vist-i-plau a les mateixes i acceptant totes eixes deficiències que després haurà de subsanar amb recursos propis. Climent conclou: De fet, l’Ajuntament ha remés un plànol de l’edifici ara en desembre quan en Conselleria l’esperen des de l’estiu, una actitud d’enlentiment que contrasta amb les presses d’ara.

El cas és que l’Ajuntament ha aprovat la recepció de l’obra per decret sense tindre els informes tècnics preceptius i volent-li passar la creïlla calenta a Conselleria quan ha de ser l’empresa constructora, i no tot Alcoi, qui assumisca les mancances que presenta l’edifici.

Anna Climent
Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi