Ivorra «Continua la falta de transparència del govern a les preguntes de Compromís»

El portaveu de Compromís a l’ajuntament d’Alcoi declara «El passat Ple aprovàrem per urgència, a proposta del govern, el nomenament d’un funcionari encarregat del control del contracte del servei de neteja viaria i recollida de RSU. Funcionari que té com a funció verificar la veracitat de les factures que ens presenta l’empresa adjudicatària entre altres coses. Aquesta figura estava al contracte i també apareix a la nova llei de contractes, però la desídia del govern de Toni Francès ha provocat que el nomenament del tècnic municipal es realitze cinc mesos després de la posada en marxa del servei».

Compromís a la passada Comissió Informativa, preguntà pel no pagament de la factura de l’adjudicatària del servei de neteja viaria i recollida de RSU corresponent al mes de maig, i la resposta va ser que faltava nomenar al tècnic municipal que realitzara les tasques de control.

Compromís ha pogut comprovar que la resta de factures (juny, juliol i agost) han estat pagades sense que la figura del tècnic que supervise el contracte fora nomenat. Aleshores volem que ens explique el govern a la propera Comissió informativa els motius d’aquest desencert:
Si no hi havia la possibilitat de pagar per la falta del tècnic, per què s’han pagat les factures posteriors a maig?
Qui ha autoritzat els pagaments incomplint el contracte i la llei?
Perquè se’ns informà erròniament a l’anterior Comissió Informativa?
Perquè no s’informà correctament al Ple, malgrat les preguntes dels diferents grups de l’oposició?
Quin problema hi ha a la factura del mes de maig per no estar pagada?
Donat l’import elevat de la factura, açò modificarà a l’alça el termini mitjà de pagament als proveïdors?
Des de Compromís pensem que és fonamental el seguiment dels acords dels contractes de les empreses concessionaris de l’Ajuntament, exigint responsabilitat a les concessionàries, però també al govern en la celeritat del pagament dels serveis a tots els proveïdors.

Màrius Ivorra Torregrosa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *