Ivorra “Millorant la cobertura de la UHD, recuperarem personal i mitjans”

Ahir al ple de l’Ajuntament d’Alcoi es va aprovar una moció per a la millora de les UHD, Unitat d’Hospitalització a Domicili, amb els vots favorables de Compromís, Ciudadanos, Guanyar i PP. Gràcies a les aportacions de Compromís a la moció, els alcoians que viuen a les urbanitzacions del nostre terme municipal podran disposar del servei de la UHD i així recuperar el personal perdut per la reestructuració interna. No hi hauran alcoians de primera i de segona, va subratllar al ple Ivorra.

Ivorra ha declarat «fins ara es dóna el cas que un habitant d’una pedania de Cocentaina o Muro disposen d’aquest servei, però si un alcoià viu al Baradello o Montesol, catalogats com a zones urbanes, no tenen la possibilitat de rebre hospitalització a domicili. Quan aquest servei va a poblacions com Banyeres, Ibi, Onil o Castalla fent pas necessari per davant d’algunes d’aquestes urbanitzacions que no estan incloses al servei.»

Per a Compromís la UHD fa un gran treball, donant un servei digne i de qualitat als nostres ciutadans. Els serveis de salut d’hospitalització domiciliària, unitats com aquestes són un referent i exemple per millorar l’atenció als pacients, sobretot en tractaments pal·liatius i el control i seguiment de malalts crònics, i així evitar hospitalitzacions prolongades o innecessàries.

La població de la nostra comarca ens marca un augment de la població major, i aleshores més susceptible de ser usuaris d’aquest servei. Si volem lluitar contra la despoblació del nostre territori, ens hem d’assegurar d’oferir els serveis necessaris i adequats. Cal que les persones que viuen a pobles menuts de la comarca puguen rebre el mateix servei sanitari que als pobles grans.

Conclou Ivorra: “Si hem perdut un membre del servei de la UHD per reestructuració interna, des de Compromís volem ampliar el servei a les urbanitzacions i a la resta de pobles de la comarca, per així recuperar o ampliar la plantilla i els mitjans tècnics”.

Màrius Ivorra Torregrorsa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *