Ivorra “Una nova prova, mateix resultat?”

Aquest dilluns ens van «sorprendre» amb la presentació d’un autobús híbrid que se cedirà a TUASA durant 6 mesos per comprovar la seua adaptabilitat als nostres carrers. Diguem ens «sorprén» perquè la setmana anterior, ja vam poder conéixer d’aquest autobús per les xarxes socials no oficials. Falta d’informació a la resta de grups municipals o menys preu.

A Compromís duem esperant 2 legislatures la incorporació d’unitats híbrides a la nostra flota d’autobusos urbans. Des que el regidor Paco Blay ho proposara en un ple de la legislatura passada, ara hi podrem disposar-ne, però tan sols 6 mesos. Proves com aquesta ja n’hem tingut alguna amb cap resultat; continuen circulant vehicles grans, pesats, antics i molt contaminants.

Però no és tot tan bonic com sembla. L’autobús que ens ha cedit Vectalia és una unitat de grans dimensions, 12 metros, i podem avançar que aquesta unitat tindrà problemes als nostres carrers.

A l’actual flota d’autobusos, tenim el model Mercedes de dimensions similars, encara que més menut que recorre la línia 3. Aquest és el recorregut triat per fer les proves de l’híbrid, però l’actual model de menors dimensions, té problemes per a girar al carrer Santa Rosa cap a Jaume el Conqueridor, o girar per les Paules cap a la Colònia d’aviació o al baixar per Joan de Joanes i girar buscant Santa Rosa. Aleshores pensem que aquesta unitat hibrida trobarà grans dificultats per poder prestar el seu servei adequadament als carrers d’Alcoi, i per tant els resultats que puguen obtindre’s de la prova pilot, no seran del tot fiables.

Des de Compromís sempre hem defensat la millora del servei de transport públic amb la implantació d’unitats híbrides, de més xicotetes, que puguen moure pels nostres carrers amb facilitat i seguretat per als vianants, i d’aquesta forma podríem reduir temps de les freqüències.

Màrius Ivorra Torregrosa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *