El regidor i portaveu de Compromís ha declarat, fent referència a la polèmica cessió de maquinària i treballadors del servei de recollida de RSU “l’informe presentat per FCC a requeriment, dona a entendre que no ens han dit tota la veritat ”.

A l’informe emés per l’empresa concessionària del servei, detalla maquinàries i hores de treball del servei realitzat a Cocentaina. Però a aquest informe, no apareix ni quin personal han cedit ni quines hores han realitzat, ni la modificació del pla de treball. Açò ens fa preguntar, qui ha manejat aquestes màquines? Per què van dir que pagaria Cocentaina als treballadors d’Alcoi i ara no apareix cap a la relació?

L’Alcaldessa a la seua petició parlava de fer-se càrrec de les hores del personal, de la mateixa forma que el regidor Silvestre també ho va dir en premsa. Així doncs, que ha passat amb aquests treballadors amb exclusivitat d’Alcoi que han anat a Cocentaina a treballar? Qui pagarà aquestes hores de treball? Per què no apareixen a l’informe de FCC? Qui no diu la veritat?, els regidors quan parlen de cessió de maquinària i personal o l’informe de FCC que sols parla de maquinària?

Però les contradiccions en aquest assumpte no acaben ací. Primerament se’ns informa que l’Ajuntament de Cocentaina es farà càrrec dels costos derivats de les faenes, i aquesta setmana a comissions informatives, el govern de Toni Francès ens informa que no s’enviarà cap càrrec pel servei a Cocentaina. Si s’ha realitzat un servei, entenem que s’ha de pagar, qui ho paga si no ho fa l’Ajuntament de Cocentaina? Els treballadors ho han fet debades?

El regidor socialista al·legava un punt del Plec de PTT, el 4.2 per donar legalitat a la cessió, però oblidava altres punts del mateix plec.
Punt 1 del Prec de Clàusules Administratives i Punt 1 del Prec de Prescripcions Tècniques, indica clarament que la prestació dels serveis de neteja viaria és «dins del terme municipal d’Alcoi».

Punt 21 del Prec de Clàusules administratives. Drets i Obligacions especials de les parts del contracte, indica «el contractista comptarà, com a mínim i en exclusivitat per Alcoi, per a dur a terme el present Prec amb tots els mitjans tècnics i materials descrits al PPT».

Sembla que aquest contracte té com a poc clàusules contradictòries. Així doncs, el document parla d’exclusivitat a Alcoi, però el govern al·lega altre punt que ho permet. Caldrà modificar els documents que escaiga del contracte actual per tant de no entrar en possibles contradiccions o irregularitats?

Màrius Ivorra Torregrosa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi