El regidor i portaveu de Compromís ha manifestat la seua sorpresa enfront de la posició dels socialistes alcoians al ple de setembre.

Hem presentat una moció que recull la iniciativa de l’equip de govern de la ciutat de València (Compromís+PSOE+UP), i que a més a més també assumia i ampliava la moció recolzada pels socialistes al nostre ajuntament l’any 2012. En aquesta moció el que es pretenia era que tots aquells immobles que pertanyen a les diferents confessions religioses, entitats afins i qualsevol altra entitat de la ciutat que tinguen espais dedicats a activitats econòmiques lucratives paguen l’IBI.

Segons Ivorra «Pensem que aquestes activitats econòmiques lucratives han de tindre la mateixa consideració que aquelles que de propietaris privats, un dels principis bàsics dels impostos ha de ser l’equitativitat, i si les confessions religioses, entitats afins i altres fan negoci que paguen com tots».

«El que ens sorprén és el canvi d’opinió del partit socialista, recolza a València i a Alcoi està en contra, ara no li sembla bé la moció. Ens fa pensar que la posició del PSOE alcoià és interessada i electoralista. Els de Francés sols voten a favor de la igualtat quan escenifica confrontació amb els governs del PP» comenta Ivorra «la nostra posició ha estat la de sumar totes les propostes dels partits, inclosa una socialista, però la posició de buidar la moció de contingut del govern, es intolerable».

Màrius Ivorra Torregrosa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi