El Govern de Toni Francés abandona la zona alta.
«El barri de la Zona Alta sembla que no existeix o està habitat per un cúmul d’ens invisibles que no paguen els seus impostos al municipi. Això és el que sembla que pense el nostre govern ja que, el passar 25 de setembre varem denunciar la deixadesa del centre de salut de la zona alta», afirma la regidora del grup Compromís que, després de denunciar l’estat del centre de salut públicament, també es va preguntar a comissions informatives, on el regidor va contestar que no només no s’havia reduït el nombre de treballadors, si no que el tancament era l’habitual de les baixes per vacances pròpies de l’època estiuenca.

Parlem clar afirma Elisa Guillem, «Toni Francés no ha exigit el compliment del conveni signat amb sanitat per tal d’evitar la reducció de la plantilla. Només han deixat 1 metge i una infermera, a l’actualitat el centre no té zelador, de forma que, si hi arriba alguna persona amb necessitats especials, o que per exemple perd el coneixement, cosa que ja ha passat, les dos persones que hi ha no poden amb ella i han de demanar ajud als veïns i veïnes per poder entrar eixa persona al centre. Els usuaris tampoc poden demanar cita telefònica (recordem la mitjana d’edat dels usuaris de la zona, i ara els demanem que sàpiguen moure’s per les xarxes), ja que el poc personal que té no pot agafar el telèfon mentre passen consulta… Per altra banda, quan el personal ha d’eixir a fer atencions a domicili, el centre es queda obert i buit, de forma que qualsevol persona pot entrar i destrossar el que li vinga en gana.

Guillem afirma que «a banda de la reducció de personal, també hi ha l’estat tècnic del centre. Hem comprovat que hi ha 6 persianes trencades des de l’any 2018, ho hem denunciat a les comissions informatives i el regidor, encarregat del manteniment del centre, ens ha afirmat que tot s’arregla a mida que s’assabenten. Després d’any i mig encara no saben que les persianes estan trencades? I sobre el forat que hi ha al sostre, per on es cola l’aigua cada vegada que plou… afirma que ja està solucionat, però qualsevol persona el pot veure només entrar».

Segons la regidora, a tots aquests desperfectes, hem de sumar el soroll insuportable que pateixen tot el dia els treballadors i usuaris per culpa de l’aparell d’aire condicionat. Un soroll agut, constant i molt molest que acaba afectant els ànims de qualsevol persona que tinga el gust d’estar al centre cinc minuts.

Sembla ser que, el barri de la zona alta i per tant, els seus veïnes i veïns no son prioritaris per al nostre govern municipal del PSOE, ja que donar un bon servei sanitari no és una de les prioritats, o dels drets que la zona té.

Per escoltar l’àudio punxeu ací

Elisa Guillem
Regidora Compromís Alcoi