Principi d’acord que desbloqueja la mancomunitat

A última hora de la nit d’ahir dijous, en una reunió d’integrants de la mancomunitat Alcoià-Comtat a Banyeres de Mariola, es va arribar a un principi d’acord entre el partit socialista i Compromís per desbloquejar la situació en la qual es trobava immersa la institució, després que el PSOE forçara el nomenament del president i la gerent, tots dos amb sou, sense cap tipus de consens amb la resta de partits que formen part de la Mancomunitat.

Per part dels representants de Compromís hi havia un gran malestar, que ja s’havia fet públic en anterioritat, per les formes utilitzades i sobre tot entenien que la falta de projecte i idees del PSOE portava a la paralització i/o inactivitat de la Mancomunitat convertint-la en un ens sense utilitat.

Mitjançant aquest principi d’acord Compromís gestionarà la delegació de promoció econòmica i el desenvolupament del polígon mancomunat, així com la delegació de serveis supramunicipals. D’aquesta manera Compromís assegura el treball a uns aspectes que creiem fonamentals per al futur de les nostres comarques, donant-li un nou impuls a la mancomunitat.

Així mateix, es manté a l’antic gerent amb el sou de mitja jornada, com a continuïtat de la tasca que va realitzat des de la seua incorporació, el passat gener. Es redueix a mitja jornada la pretensió de la nova incorporació, la regidora socialista contestana María Eugenia Miguel Anduix i el president de la mancomunitat el socialista Blas Calvo, alcalde de Gorga, cobrarà per assistències al Plenaris de la Mancomunitat.

Des de Compromís asseguren que aquestes dos delegacions son tasques fonamentals de la mancomunitat i representen l’eix central de la tasca de la institució.