Bonificacions per rehabilitar façanes a edificis de més 40 anys a tot Alcoi

Bonificacions a la taxa de la brossa a empreses, oficines, comerços i hostaleria

«La majoria de les propostes de Compromís per a les taxes de 2020 seran acceptades» segons ha informat després de reunir-se amb la regidora d’Hisenda. Aquestes propostes reduiran l’import dels impostos dels alcoians en diverses àrees.

La primera de les propostes, reduir un 30% l’import del rebut de la brossa d’aquelles empreses, oficines, comerços o hostaleria que s’acullen a plans municipals de gestió de residus i eficiència mediambiental, dins dels objectius 2020. D’aquesta forma molt positiva, incentivem la lluita contra el canvi climàtic als nostres centres laborals, que acaba repercutint també a les butxaques dels alcoians/es. Així serà el departament de Medi ambient qui estarà l’encarregat de vetlar i comprovar el compliment dels requisits necessaris per a beneficiar-se d’aquesta bonificació.

Un altra proposta de millora per a la nostra ciutat, és aconseguir que per a totes les intervencions que els particulars facen a les façanes de sa casa (rehabilitació, reformes, pintura,…) que milloren la seua imatge, s’aplique la rebaixa del 95% sobre l’impost de l’ICIO.

Segons Ivorra «tot i que ja existeix aquesta reducció al centre històric, declarat BIC, volem fer-ho extensiu a tota la ciutat, per als edificis de més de 40 anys. Som conscients que la nostra ciutat és una ciutat envellida i que cal incentivar el seu manteniment».

El regidor de Compromís lamenta que el govern socialista no vulga aprovar el nou sistema de facturació de l’aigua aprofitant que l’any 2020 finalitza l’actual contracte de serveis d’aigües. “Demanem la reformulació de la facturació i la incorporació al nou contracte de no sols la quantitat d’aigua consumida, sinó també la quantitat de membres a l’habitatge. A l’aplicar el coeficient de persones censades en l’habitatge, la facturació per a aquells que estalvien aigua seria més ajustada”.

Ivorra afirma que “encara que hi ha molt per treballar, ens sentim un poc satisfets que les nostres propostes siguen acceptades, sobretot perquè suposen un estalvi important per als nostres ciutadans. No obstant lamentem que no totes siguen aprovades, ja que els temps precaris continuen a moltes cases i creiem que els estalviadors han de poder beneficiar-se, per això mateix continuarem demanant aquestes millores que són beneficioses per a l’economia dels nostres veïns i veïnes”.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi

Per escoltar l’àudio punxeu ací