La candidatura Més Compromís-Més País ha mantingut una reunió de treball amb el grup municipal de Compromís per Alcoi, amb el seu portaveu Màrius Ivorra, per a recollir les reivindicacions de l’Alcoià al Govern central i les necessitats històriques en matèria d’infraestructures i finançament.

El cap de llista per Alacant, Ignasi Candela, s’ha compromés a traslladar al Congrés les reivindicacions que passen per l’execució d’un pla per a construir un accés directe a l’hospital comarcal per la A-7, situat a Alcoi, per a evitar la penetració de tots els seus usuaris pel nucli urbà, agilitar l’accés i evitar el trànsit de gran quantitat de vehicles.

També, la millora de les infraestructures ferroviàries, reclamació històrica, que connecten a través del Corredor Mediterrani Alcoi amb Xàtiva i també amb l’àrea industrial de Castalla, Onil, Ibi, fins a l’aeroport Elx-Alacant.

Candela s’ha referit a la reforma del sistema de finançament tan lligat a totes aquestes qüestions i a la promoció econòmica de les poblacions de la comarca que en el cas d’Alcoi necessiten estímuls econòmics per a impulsar el Parc Tecnològic de Rodes (projecte reclamat per Compromís des de ja fa 13 anys) i transformar el model econòmic amb la digitalització i la indústria 4.0, entre altres.

Per a Candela “és imprescindible abordar l’emergència climàtica amb polítiques decidides que eviten o donen solució a situacions d’inundabilitat com és la dels veïns situats en el Barranc de Caraita a la comarca del Comtat i que afecta diversos termes municipals. La Diputació d’Alacant, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Conselleria, han d’asseure’s i trobar una solució definitiva, nosaltres donarem trasllat al Ministeri”.

Més Compromís-Més País està duent a terme una sèrie de reunions amb localitats de la comarca per a portar totes les exigències a Madrid.

La coalició es presenta a les eleccions com “la garantia de la política útil, capaç d’arribar als acords que beneficien a la majoria de la ciutadania”, com ha assegurat el cap de llista Ignasi Candela, “Més Compromís-Més País és l’opció útil, la que pot il·lusionar a la gent, amb capacitat d’arribar a acord, perquè la política que no és capaç d’acordar, és política inútil”