«A les darreres setmanes hem assistit a tot un debat en contra -la majoria- i a favor -els menys- de la campanya: Vols les claus del Centre?. Bé, passades les setmanes i el concurs, a hores d’ara no ens queda més remei que continuar amb el debat, ja que els dubtes cada vegada són majors, en lloc d’anar diluint-se» afirma Ivorra.

En primer lloc recordar que la campanya en si, va ser triada per la regidoria de comerç en exclusiva. Es va presentar a la Mesa del Centre, la setmana d’abans de fer-se pública, per tant, ningú a la Mesa va poder influir en la direcció, doncs estava ja tancada. Ivorra sosté que “el problema substancial és que no tenen una concepció del Centre que es vol, i això fa que ens gastem 40.000 € en una campanya polèmica en lloc d’incentivar, per exemple, la rehabilitació dels edificis que el conformen i que formen part de l’imaginari col·lectiu alcoià, i per tant del nostre paisatge i de la nostra identitat.

En lloc de rehabilitació deixen que les runes augmenten i les cases acaben en enderrocs inevitables. «Després de la despesa, ara què farem amb la casa?» es pregunta Ivorra. Els dubtes són nombrosos; qui pagarà el lloguer d’un any a la parella guanyadora? Serà l’empresa o l’Ajuntament? Si és l’Ajuntament… per què ha triat aquesta empresa en concret i no va fer un concurs públic on totes les empreses pogueren participar? «I sobretot banalitzar la problemàtica social que viuen els joves a l’hora d’emancipar-se amb un espectacle de dubtós gust» indica Ivorra.

Però podem continuar amb el cúmul de despropòsits del govern socialista; a una entrevista en un mitjà de comunicació estatal, la regidora de comerç afirmava que viure al Centre és meravellós gràcies al fet que pots adquirir una finca sencera per 100-150.000 €, això si, tota per reformar.

Doncs bé, la realitat és molt diferent, mentre el mercat immobiliari a molts punts de l’Estat ha anat en augment, el valor dels nostres habitatges a Alcoi va disminuït. Els nostres edificis cada vegada tenen menys valor, i en molts casos són necessaris molts diners per poder rehabilitar-los, una realitat que allunya als compradors del Centre, ja que encareix l’habitatge en una ciutat, on es pot viure per molt menys.

Ivorra declara «La realitat és que a hores d’ara al carrer Casablanca encara tenim banderoles que denuncien públicament el malestar dels veïns/es, que les accions aprovades fa 2 anys encara no s’han ni licitat i que ens hem gastat més de 40.000 € en una campanya que, des de l’inici ha sigut, com a mínim, molt problemàtica».«Reflexionen sobre el xaletet a la Plaça membres del govern socialista» ha instat Ivorra.

Ivorra finalitza «Des de Compromís ens preocupa profundament, tot i que el govern municipal va anunciar fa uns dies la imminent rehabilitació i peatonalització de Sant Francesc, Placeta de la Creu Roja, Plaça Ramón i Cajal i els carrers adjacents. Esperem que no fos un anunci electoralista o vendre fum, una vegada més».

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi